2007-02-25

Tung tid


Det har varit en tung tid de senaste veckorna. Jag har inte bloggat eller svarat på era kommentarer i den utsträckning som jag brukar. Allt beror på min utmattningsdepression som än en gång visat att jag inte orkar med motgångar och svårigheter.

Nu kommer jag att få mer hjälp i form av ytterligare psykologsamtal och rehabilitering i grupp tillsammans med andra som är i samma situation som jag. Den psykiatriker jag har träffat två gånger nu säger att det handlar inte om ändrad eller ökad medicinering, utan om att ge mig tid att läka. Det kändes väldig bra att tala med henne, hon verkar vara den av dem jag pratat med inom sjukvården som vet mest om detta med utmattningsdepression. Hon sa också att det tar tid, men att det finns gott hopp om att jag ska bli frisk igen.

Tack för alla uppmuntrande ord i era kommentarer! De betyder mycket för mig.

Kram från qi

2007-02-21

Ellas promenad...

...idag efter att hon tjatat sig till att få gå ut...


2007-02-19

Bloggen och vännerna


En fråga till er bloggvänner: Har ni fått negativ respons från IRL-vänner och släktingar angående ert bloggande? Jag har märkt att en del människor runt omkring mig inte tycker det är bra och positivt att jag bloggar. Eftersom detta bereder mig stor glädje har jag blivit konfunderad över varför en del blir negativt inställda när jag berättar för dem om mitt bloggande. En del vill inte gå in och läsa vad jag skriver trots att jag gett dem adressen. Nej, bloggandet är inget för dem säger de, och jag får en känsla av att de tycker det är suspekt på något sätt. Är de rädda att hitta något om mig där som inte stämmer med den bild de har av mig innan? Är de rädda att jag ska skriva något negativt om dem?

Någon annan som har liknande erfarenheter?

2007-02-17

På spaning

Dom där skatorna är inte roliga att möta i flock!
Stannar inne en stund till...

2007-02-16

Betraktare...


... säger inte så mycket...

2007-02-14

2007-02-10

Bra bok!

Till min stora förvåning har jag lyckats ta mig igenom en hel bok utan att ge upp, Italienska skor avHenning Mankell. Det var länge sedan jag läste något av honom. Jag har varit skeptisk efter hans bok Tea-bag som jag inte tyckte var så bra, så förväntningarna var inte höga. Men Italienska skor är lättläst och gripande. Den handlar om en man som lever isolerat ute på en enslig ö. Plötsligt en dag ser han en kvinna med rollator stå på isen utanför hans ö. En kvinna som han en gång för länge sedan övergivit. Och mannens liv förändras på flera sätt...

2007-02-08

Orkar inte...

... blogga själv just nu så jag läser andras. En av mina favoriter är denna som bara är så himla bra. Alltid! Just denna passar mig just nu. Idag.

2007-02-05

Bloggerstrul...


... och jag får logga in igen trots att jag har automatisk inloggning. Att lämna kommentarer går bara som anonymos. Och jag tänker OK då, jag gör väl ett nytt försök med beta-varianten... Men då får jag plötsligt inte det för de har fullt upp med en massa andra som byter och det känns väldigt snopet och dumt.

Monday, monday...

2007-02-01

Beläst?

Enligt Expressen så bör man ha läst följande böcker. Varför framgår inte, någon som vet? Jag har läst sju av dessa sexton.

1.
"Jack" av Ulf Lundell.
2. "Utvandrarna" av Vilhelm Moberg.
3. "Hemsöborna" av August Strindberg.
4. "Nässlorna blomma" av Harry Martinsson.
5. "Röde Orm" av Frans G Bengtsson.
6. Arn-böckerna av Jan Guillou. (Har försökt, men tröttnade..)
7. "Sagan om ringen"-trilogi av JRR Tolkien.
(Har försökt, men tröttnade..)
8. "Krig och fred" av Leo Tolstoj. (Har sett filmen...)
9. "Svindlande höjder" av Emily Brontë.
(Har sett filmen...)
10. "Män är från mars, kvinnor från Venus" av John Gray.
11. "1984" av George Orwell.
12. "Lysande utsikter" av Charles Dickens.
13. "Harry Potter och de vises sten" av J K Rowling.
(Har sett filmen...)
14. "Jane Eyre" av Emily Brontë.
15. "Da Vinci koden" av Dan Brown.
16. "Anne Franks dagbok" av Anne Frank.

Jaha, och...? (Tänker inte läsa de som jag inte läst)