2007-12-28

Amor fati...

... kärleken till mitt öde

Gav mig själv detta silversmycke i julklapp, design Efva Attling. Jag tycker så mycket om hennes smycken med texter. Den här texten, Amor fati, betyder mycket för mig. Och kan ses som uttryck för det jag kämpar med sedan ett par år tillbaka.

Livet blir så mycket lättare när jag accepterar att det som hänt har hänt. När jag bestämmer mig för att gå vidare trots tidigare misslyckanden och brustna relationer. När jag kan förlåta mig själv och andra. Och när jag ser tillbaka koncentrera mig på det goda som hänt, lyckorna jag upplevt. Och när jag ser min styrka!

Jag har kommit en bra bit på väg i nyorienteringen av tänkandet. Smycket kommer att påminna mig om jag skulle falla tillbaka.
2007-12-24

Julen


Hoppas ni firar en lugn och fin jul just så som ni vill ha den! Idag julafton är det jag och mina katter som firar med räkor och stillhet. I morgon kommer mina barn och då blir det fest! Det är precis som jag vill ha det.

Kram från qi

2007-12-18

Nattfågel

Kan det vara en koltrast?
(Bild från Wikipedia)

Jag har en ensam fågel som sjunger utanför mitt fönster på nätterna. Drillar som om det vore minst vår! Jag vet för jag har varit vaken stora delar av natten till idag. Inte på grund av oro, nej, jag satt uppe länge och läste och sedan hörde jag fågeln och lyssnade. Funderade på varför den sjöng på natten, vad det var för en sorts fågel, och om det var fler än jag som var vakna och undrade.

Någon som har en aning om vad det kan vara för en fågel som sjunger i decembernatten (och håller mig vaken...)?

2007-12-01

Här...

... sitter jag och läser och stickar denna regniga första advent. Ser ni min nya matta?


Jamen här då: Ny matta, gammal katta...

Läser...


... just nu. Njuter!