2008-06-30

2008-06-26

Ibland är det roligt....


... att bli fotograferad. Det är när fotografen kan få mig att slappna av och glömma kameran, och sedan, behandlar bilderna med respekt så jag känner mig hemma i dem.. Det gör jag i den här bilden. Det här är jag, och att en fjäder från hatten hänger ner och kittlar mig på näsan, det stör mig inte det minsta. Det ger bilden det lilla extra.

Fotografen heter Marie-Louise.

2008-06-25

Vad gör man....


... när man blivit hopplöst förälskad i en snygg Mac och alla tre barnen förfasar sig och säger "köp den inte!" Någon som har erfarenhet av Mac kontra PC?

2008-06-23

Första sommarrosen....

... från den buske jag fick överta för tre år sedan. Efter flytten har den haft svårt att hämta sig och jag har trott att den inte skulle överleva det "kärvare klimatet" hos mig. Men så, på midsommarafton, kunde jag till min förvåning plocka denna underbart doftande ros.

Överraskningsrosor är de bästa...

2008-06-22

Ojdå...


-Jag kommer väl att kunna föra över mina bilder och texter från min kvaddade dator till den nya, frågar jag i förbifarten när sonen passerar mig där jag sitter i min fåtölj.

-Troligen inte, svarar sonen. Såvida du inte gjort backup, hör jag medan han försvinner nerför trappan till sig.

Jag sitter helt stum. Det hade jag inte räknat med... Alla mina ritade bilder, min novell, mina dagböcker, dikterna, haikuna, breven osv... Det enda som finns kvar i så fall är det som finns på nätet, dvs bloggen och flickr-bilderna. En liten bråkdel av det jag producerat under de senaste 10 åren.

Backup. Inte gjort. Skäms.

Samtidigt, en konstig känsla av att det har skett en utrensning av gammal sorg. Att nu får jag börja om, med lättare bagage.

2008-06-21

Midsommarord


Hon skriver pärlord
Ännu råder långsamhet,
tankar, hemlängtan

2008-06-16

Datorhaveri!!!


Min dator har pajat!! Just nu lånar jag sonens superdator och inser vilken skillnad det är på en bra skärm och den jag hade (som nu är pajad). Så nu gäller det att skaffa en ny dator och försöka rädda det som räddas kan från hårddisken. Båda sönerna är inkopplade på problemet...

Jag kommer dessutom inte åt min mail!!! Och så har jag abstinensbesvär!! Inser vilken stor del av min tid som jag lagt på datorn...

Vi syns så småningom/snart, hoppas jag...


Uppdatering 2008-06-18: Det som pågår just nu är sondering av marknaden och om det är smartast att köpa en bärbar eller en stationär dator. Någon som har några synpunkter på vad som är bäst med tanke på ekonomi och prestation?

2008-06-14

Dags igen...


... äntligen!!!

I hatt...

Foto: M-L Hallgren

... med katt!

Lördagsbesök hos min kära väninna, som tar så fina fotografier, och hennes katter. Och så blev det shopping av kläder i min favoritbutik, Prebens i Lidköping.

En bra lördag!

2008-06-08

Värmen...


... jag måste erkänna att den inte är min melodi.

Så när värmen tar i så här framåt eftermiddagen går jag in och sätter mig i länstolen och läser Leif GW Perssons teori om Palmemordet. Gillar hans böcker, de är roliga och intelligent skrivna, tycker jag. Och så dras jag tillbaka till det som hände för längesedan och kan jämföra mina egna minnen och uppfattningar med hans, säkerligen mer initierade, tankar.

Eller också stickar jag en bit på något som jag inte vet vad det ska bli men det har med ord och pärlor att göra.

I torsdags avslutade jag min tid i trädgårdsrehabgruppen på Gunnebo. Vemodigt, men det kändes ändå rätt att gå vidare. Tiden har gjort mig starkare och gett mig det andrum jag behövt för att gå vidare i livet, kanske till ett arbete jag kan klara av. På tisdag börjar jag i den "riktiga" trädgårdsgruppen, då gäller andra trädgårdsland och nya utmaningar. Ser faktiskt fram emot det! Åtta veckor får jag vara där, därefter är planering något mer diffus. Finns något "lättare" arbete för mig på FK?

I helgen hade jag besök från Lidköping. Vilken energi det ger att umgås med vänner! God mat, skratt och vin. Jag borde göra något åt min, förvisso självvalda men ändå, ensamhet...