2008-07-31

Vad ska hända nu...

Jag följer reprisen av den fantastiska dokumentärserien "En fri kvinnas bekännelser". Missade den när den gick förra gången, den sändes för sent på kvällarna för att jag skulle orka hålla mig vaken. Men nu är jag med! Just nu grubblar Jennifer, hon som gör filmen, på hur det skulle vara att ha barn. Kommer det att påverka hennes frihet? Naturligtvis, men vad missar hon om hon avstår? Frågor som kvinnor ställt och ställer sig.

Om du missade den förra gången ta chansen och se den. Torsdagar kl 20 i tvåan.

2008-07-30

Dagens skratt

Hittade ett vansinnigt roligt inlägg idag som jag vill dela med mig till dem som ännu inte sett det.

Obs: Känsliga personer varnas!

Grodprinsar...

... i massor får jag mig tillskickat av min väninna. Men vem ska jag välja? Det finns ju fler än en som har krona?

2008-07-25

Lycka...

Thåström

... är att ha en dotter som ringer och låter mig lyssna direkt från konserten i Göteborg med Joakim Thåström. Hände alldeles nyss. Vilken låt? Den här.

Malin brukar ringa även från Ulf Lundellkonsterter och låta mig höra med på någon låt. Men i höst ska vi gå tillsammans och se honom. Det fick jag i födelsedagspresent av mina barn.

Siri Hustvedt


Just nu läser jag en av mina favoritförfattare, Siri Hustvedt, The Sorrows of an American. Hennes förra bok, Vad jag älskade, har jag läst flera gånger och jag upptäcker varje gång mer i den boken. Den är bland det bästa jag läst.

The Sorrows of an American läser jag på originalspråket, mest därför att det ännu inte kommit någon svensk översättning. Jag är ingen van läsare av engelska språket. Får slå upp många ord jag inte förstår. Men jag känner att det är viktigt att förstå så mycket som möjligt. Samtidigt blir läsandet hackigt och långsamt.

Hur ska man riktigt kunna förstå ett språk, med alla nyanser och tvetydigheter, som inte är ens eget modersmål? Lär man sig genom att läsa mycket? Eller är det ändå bäst att en van översättare som kan båda språken ordentligt gör sin tolkning?

The Sorrows of an American kommer att ta lång tid för mig att läsa. Och så småningom kommer jag att skaffa den i svensk översättning för att jämföra. Då återkommer jag med en jämförelse. Och recension.

2008-07-24

Nu vet jag......hur man lägger in kort utan sladd! Lätt som en plätt! På begäran börjar jag med bilder på den lilla röda..

Förmiddagen...

Freddy Mercury 1946-1991

... tillbringas på youtube med den här mannen. En av mina största favoriter. Jag upptäcker att youtube är en guldgruva att ösa ur. Där finns bl a en dokumentär (i fyra delar) om hans liv och alla gamla sånger, fantastiskt framförda av den mest passionerade artist jag vet. Enligt dokumentären var han blyg privat, svårt att tänka sig...

Det är svårt att välja en favorit bland sångerna, det finns många men det får bli The show must go on med hans grupp Queen.

2008-07-20

Tillbakablick

Att öppna dörren till det förflutna


Sticker emellan trädgårdandet med tillbakablickande i femårsintervaller. Idén har jag plockat upp från... nån annan blogg, tyvärr har jag glömt vilken.

Vad gjorde jag för 5, 10, 15 och 20 år sedan?

2003: Jag har svårt att komma ihåg något från detta år, trots att det ligger närmast i tiden. Året, åren innan hade varit turbulenta. 2002 lämnade jag en stad, en man och ett arbete. Flyttade hem. Antar att 2003 ägnades åt att komma på fötter. Fick ett nytt arbete hos samma arbetsgivare, helt annorlunda från mitt tidigare. Men, det är märkligt, jag kommer inte ihåg ihåg någon enskild händelse från själva året 2003.

1998: Efter att ha varit helt och halvt sjukskriven under ca ett år för behandlingar efter bröstcancerdiagnos 1997 friskskrevs jag i juli. Känslan kan närmast beskrivas som euforisk! Världen och livet var så vackert, jag var så tacksam att jag levde...

1993: Gifte om mig med en ungdomsförälskelse som jag träffat av en märklig slump året innan. Flyttade i samband med bröllopet till den ö där han bodde. Efter ett år insåg jag att det varit ett misstag och skilde mig. Flyttade hem igen.

1988: Var gift, vi hade tre barn 13, 7 och 5 år. Jobbade 75% med ett arbete som inte gav mig särskilt mycket. Jag var ständigt trött. Kände att jag hade tappat bort mig själv. Tappade även bort mannen jag var gift med, tre år senare var skilsmässan ett faktum.

OK, någon som nappar på samma utmaning?

2008-07-18

Gunneboinstallation


En möjlig framtid

Bilarna har försvunnit.

Och vi får odla det vi kan.


Där vi kan.

Om vi kan.

(Klicka på första bilden och läs dikten på glasrutan.)

2008-07-17

Gunnebobilder

Grodan som jag missade att pussa innan den försvann.

Lupinerna


Under lindarna stretchade vi när det var för varmt i solen.

... och så ville inte Blogger släppa in mer bilder just nu. Gör ett nytt försök senare.
Jag har fått min röda nya dator! Håller på att lära mig nya inställningar och uppgraderade program. Är så lycklig!!! :-)) Måste ha lidit av nån sorts abstinens..

2008-07-12

Just nu...

...är jag mycket trött, men hoppfull inför framtiden. Jag ska vara ledig ett par veckor från trädgårdsarbetet, känner att jag behöver det. Dagarna kommer att ägnas åt att läsa mycket, kanske sticka något, överraskningsutflykter över en dag eller två, firande av diverse födelsedagar.

Jag har, äntligen, beställt en ny dator! Det blev en bärbar, Dell, röd! Den hoppas jag lära känna lite närmare och därmed komma igång med mer skrivande och bloggande. Och så vill jag börja rita igen! Jag saknar att göra bilder. Så förhoppningsvis kommer kreativiteten att blomma i det qi-ska hemmet framöver. Förhoppningsvis kommer det att synas även här på bloggen!

Mina barn, som hjälpte mig att välja dator, säger att det troligen går att rädda de gamla bilderna och texterna från förra PCn. Vi får se hur det blir med det...

2008-07-03

Liten rapport

Läget är bra, harmoniskt

Jag skriver inte så ofta här längre. Det beror inte på att jag mår dåligt, tvärtom!

Tiden på Gunnebo börjar gå mot sitt slut. Just nu arbetstränar jag inom det ordinarie trädgårdsarbetslaget, trädgårdsrehab har två platser där för såna som jag. Jag trivs verkligen! Det har varit så kul att vara med inför utställningen "Göteborgs Lustgårdar". Och det har blivit så fint! Om ni har vägarna förbi, kom och titta! Jag har tagit bilder, de kommer här, så småningom...

Just nu kollar jag lägenheter, letar efter en mindre och billigare. När min son flyttar, vilket kan ske när som helst, behöver jag ett annat boende. Det är dyrt med bostadsrätter i Göteborgsområdet! Tills jag hittat rätt lägenhet ska jag bo kvar där jag bor nu. Älskar min nuvarande bostad!

Och så är det ju så varmt och soligt... Jag är brunare än på många, många år. Beror på att jag är ute så mycket. När jag kommer hem kan jag med gott samvete sjunka ner med en bra bok i skuggan.

Ha det bra alla!