2008-11-30

Första advent...


... och den firas i stillhet i fåtöljen. Tillsammans med herr Lars Norén som jag delat mitt liv med de senaste månaderna. Jag har nu tagit mig genom halva boken och det motsvarar nästan två av de fem år som Norén delar med sig av. Jag tycker mycket om sällskapet. Jag vet inte om jag kommer att komma med en mer utförlig recension när jag läst ut den, men som sagt, jag tycker om den. Hittills i alla fall. Ibland skriver han så vackert att jag nästan gråter. Jag kan förstå att den retat upp många, men han är modig, om man kan säga det om en som sätter alla sina relationer på spel genom att publicera sin sanning.Hoppas ni får en fin första advent mina vänner.

Obs! Detta är en arrangerad bild, så här prydligt
brukar det inte vara på mitt bord vid fåtöljen.

2008-11-27

Ungefär så här...


... känns det just nu. Trött och trist.

Har nu beställt nya glasögon, de gamla har inte hittats trots stora ansträngningar. Hade en försäkring så jag får ett par nya, betalar bara självrisken, 1200.

Var hos tandläkaren. Lika jobbigt och nervöst som att besiktiga bilen. Brukar dock aldrig ha några hål, men... för första gången på många år hade jag två hål. Kostnadsförslag: 2600:-!

Och så detta att gå upp och arbetsträna 50% f o m nästa vecka. Vet inte hur jag ska orka...

Humöret går upp och ner, idag är det nere, i morgon hoppas jag att på en ljusning.

2008-11-23

Söndag eftermiddag...


... och jag befinner mig i min fåtölj med datorn i knät. Idag går jag inte ut trots att vädret kanske skulle motivera det. Solsken osv. Det är så skönt att vara hemma och inne ...

Igår var jag på två julmarknader. Först på Gunnebo Slott. Där var det svart av folk och svårt att komma fram. Köpte deras stenugnsbakade bröd och saffransskorpor. Såg ingen jag kände.. Tyvärr hade jag glömt min kamera så jag har inga bilder från evenemanget.

Sedan bar det av till Kvarnbyns julmarknad i Mölndal, där blev det inköp av färska lussekatter, chokladpraliner och korv. Samt detta svarta stenhjärta för 29 kr, snyggt och billigt, tycker jag.

Skriver inte så ofta här märker jag. Och kanske ni. Men det finns inte så mycket energi över nu när jag jobbar. Snart ska jag gå upp i tid och arbeta 50%, det känns som om arbetet kräver så mycket att jag inte orkar annat i särskilt hög grad. Och det är ju inte bra. Jag går omkring med en klump i halsen.

Blogger och hela internet strular just nu. Plus en del i mitt liv. Men det är ju så det är att leva ibland.

2008-11-18

Spännande bok!


Den här boken ska jag skaffa! Är den lika bra som recensionen lovar så vore det något som våra politiker borde läsa innan de beslutar om att utbrända ska snabbt rehabiliteras tillbaka i arbete. Jag återkommer med en egen recension när jag läst den.

"Att leva som utbränd" av Mia-Marie Hammarin

2008-11-15

Oredan


Mina glasögon har försvunnit! De försvann för snart en vecka sedan och jag saknar dem enormt. De har inte lämnat lägenheten, det vet jag, men jag hittar dem inte! De är lätta och tar inte mycket plats, lite anonyma, men jag älskar dem. Man kan säga att de är mitt viktigaste verktyg här i livet. Specialgjorda för mig och mina behov. Veckan som gått har jag fått använda dess företrädare som i jämförelse med de senaste är tunga och ger mig huvudvärk.

Förutom att glasögonen försvunnit har papperet med pinkoden till min mobiltelefon försvunnit. Så nu kan jag inte ringa på den förrän jag hittar det. Ja, mobilen råkade bli så urladdad att den tillfälligt gav upp andan och släckte ner helt. Och det lär den vara tills jag hittar pinkoden igen.

Det är rörigt hemma som ni förstår. Jag ska ägna helgen till att röja upp här hemma, skapa ordning och reda, slänga allt onödigt osv. Hitta allt jag slarvat bort. Sen ska allt bli bra...

Jag tror ibland att livet ska ordna sig bara jag får mer ordning runt omkring mig här hemma. Men, djupt inne i mig vet jag att det inte är så. Det är ingen ordning på livet helt enkelt! Och kommer aldrig att bli. Åtminstone inte för mig.