2009-05-30

Ha en bra pingst....


... alla bloggvänner!

Efter lektionen i föregående inlägg får ni koppla av med en vacker tavla av Ulla Holmstrand, "Blå nätter och blå drömmar".

Förra lördagen var roligare än denna...

En lektion i hänryckningens tid

2009-05-24

Bloggträff i landet Halland


Så, äntligen, fick jag träffa flera av de bloggare som jag samtalat med via deras bloggar! Och dessutom andra med olika anknytning till bloggandet. Det blev en underbar fest med fint väder, fantastiskt god mat, sång, prat och skratt!

Tack Elisabet och PV för all god mat och för att ni visade oss landet Hallands bästa sida.

Tack ellis för alla fina bilder från festen som du lagt upp på din blogg. Dessutom ordnade du en jättesmart grupp på MSN som gjorde att alla meddelanden angående träffen snabbt nådde alla berörda.

Tack Annela för behaglig färd tur och retur i den stora bekväma bilen. Mycket härligt prat blev det!

Och tack alla andra för god samvaro! Jag hoppas vi kan ses igen på nya träffar, det här var det roligaste jag gjort på mycket länge!

2009-05-10

Äntligen...
...är vårbruket igång. Inget har jag gjort rätt... Mina frön är inte uppdrivna under en skyddande plastpåse inomhus ett par månader, nej det är rätt ut i den hårda verkligheten i krukorna utomhus. Men nu är de i alla fall jordade: grekisk paprika, hot lemon och gul habanero. Tack Mian för fröna, hädanefter ska jag sköta om dem som mina egna barn... :-)

Dessutom har jag sått krasse och planterat ut några vita kungsljus som jag fick från Gunnebo förra året. Av någon oförklarig anledning har de överlevt vintern i små bortglömda plastkrukor som jag hittade i min pallkrage på fel sida om huset.

Detta var dagens trädgårdsarbete. Vilken dag som helst i en nära framtid kommer jag att göra den välbehövliga rensningen av resten av landet...

2009-05-09

Trött lördag...

... igen.

I morgon är en annan dag.

2009-05-03

Veckans helgläsning...


... har Muriel Barberys "Igelkottens elegans" varit. Jag tyckte mycket om den! Rolig, tänkvärd, välskriven. Rekommenderas alltså varmt. Om ni vill läsa mer utförliga recensioner så titta här.

2009-05-01

Mare Kandre


Jag såg ett väldigt fint program om den fantastiska författaren Mare Kandre alldeles nyss. Alla litteraturintresserade som missade det, ingen fara, det kommer i repris och finns antagligen att se även på webben.

Jag var på en litteraturafton i Lidköping hösten 1999. Mare Kandre var där och läste ur sin poesibok "Deliria". Den första dikten handlade om varför hon skriver. Skrev... Jag blev helt tagen, det var bland det bästa jag hört. Efter uppläsningen köpte jag boken "Bestiarium", Mare signerade den och vi, jag var del av ett vi då, pratade med henne. Hon var glad och trevlig, pratade bl a om sin son, Zeke.

Efter detta försökte jag få tag på boken "Deliria", men den var slut på förlaget, försökte på antikvariat men den enda platsen den fanns på var biblioteket. Lånade och lånade om. Funderade t o m på att inte lämna tillbaka den... Nu ser jag att man äntligen börjat ge ut nyutgåvor av hennes böcker och jag har ikväll beställt mitt eget exemplar av "Deliria". Den är efterlängtad...

Mare Kandre dog på skärtorsdagen 2005, endast 43 år gammal.

.

Vitsippsbacken...

... utanför min altan, idag första maj klockan sju.