2008-03-21

Trädgårdsrehab, vecka ett...

Jag hade tänkt så här inför min start av trädgårdsrehaben på Gunnebo slott: Nu ska jag vara flitig och blogga varje dag, ta fina vårbilder osv.. Det blir aldrig som man tänkt...

Första dagen, i måndags, vaknade jag till en helt vit värld. Efter den s k vinter som varit trodde jag inte mina ögon, NU kom den, och det var inte dåligt vad det snöade och blåste! Kunde inte ta bilen (sommardäck!) så det blev att åka kommunalt med alla de förseningar som ett sådant här plötsligt påkommet väder orsakar. Speciellt i Göteborg... Kom försent. Kul när man är ny och inte känner någon. Men det ordnade sig bra. Något trädgårdsarbete var det dock inte aktuellt så det blev TVÅ promenader i snöstorm à 45 min. Var dödstrött när jag kom hem.


Men redan dan efter så var det den ljuvligaste sol och ljuset från snön som låg kvar var bländande och varmt. På bilden ovan små plantor som ska planteras ut vad det lider.

Denna vecka har vi bl a jobbat med att klippa häckar. Här är en lugn och vänlig atmosfär. Mellan varje trädgårdspass stretchar vi. Avslappning och övningar i mindfullness ingår också. Det kommer att bli en fin tid tror jag. Återkommer med fler rapporter.

18 comments:

Inkan said...

Glad Påsk qi!
- Tänk jag tror ju att din rehabvistelse på ett så VACKERT ställe kommer att fylla dig med så mycket att bloggen måste få vila.
Bloggen finns kvar - och sedan kommer du att fylla den med nya upplevelser och tankar.

Pyssla om dig själv och njuuuuut!

Panter said...

Vad det låter bra! Jag är så glad för din skull. Nu håller jag tummarna för dig och vårens återkomst.

qi said...

inkan: Tack, önskar dig en bra påsk också! Jo, jag tänker njuta, och ta tilll mig allt nytt. Så bloggen blir som den blir... :-) Men lite bilder ska det säkert bli!

panter: Tack för tumhållandet! Jag tror på både vårens återkomst och att min tid på Gunnebo kommer att föra med sig bra saker för mig.

Annela said...

Jag vill också vara på Gunnebo. Men jag kan ju alltid komma ut och hälsa på dig. Du kommer att få det jättemysigt där.

Amber said...

Oj, det låter som en härlig tid du har framför dig! Doften av jord är väl underbar. Och trött blir man av att trädgårsarbeta! Och nöjd!Bara bra saker...

Glad Påsk!

qi said...

annela: Ja gör det! Hör av dig innan bara så vi kan panera att fika efter det att jag slutat för dagen.

amber: Ja det blir säkert bra! Jag önskar dig och Samuel en glad påsk med!

Anonymous said...

Glad Påsk!
Ja Vädret har inte hittat sin plats. Men vilket ställe! Jag har velat komma dit när det var som jobbigast. Men ändå vill ja fortfarande åka dit någon gång. Blogga inte varje dag! Du ska bara vara där, för stunden kommer nog kanske inte tillbaka men bloggen består . Glad Påsk kram

qi said...

anne-maj: Tack för kloka ord, och Glad Påsk till dig med. Fast den (påsken) är snart slut... :-)

carulmare said...

Så nu har den börjat, rehabiliteringen på Gunnebo, med snö och allt. Vitt på vitt, ser det ut som på bilden - som ett konstverk av dendär ryske konstnären, Malevitj... Jag kan tänka mig att det var mycket och starkt ljus den dag som solen sken. Det var det minsann här också. Jag hade en trött dag, så jag vågade knappt öppna ögonen.

Hoppas att du får en lugn och skön tid på denhär vackra platsen... och Glad Påsk!

qi said...

carulmare: Vila ögonen idag carulmare, idag är ännu en ljusgnistrande dag här, och mer snö kommer visst. Men även ljuset är viktigt för växandet, inte bara värmen. Och den kommer också, såsmåningom...

Bloggblad said...

Fråga från den okunnige: Ska du bo på slottet också? Eller åker du fram och tillbaka varje dag?
Det låter som ett förträffligt sätt att växa på... att jobba med liv som växer.
Lycka till!

qi said...

bloggblad: Jag bor inte på slottet utan åker dit varje dag. Gunnebo ligger inom Mölndals kommun, som jag också bor i. Ingen bor på slottet men det finns en stor verksamhet runt omkring med trädgård, restaurang, café mm.

Hanneles paradis said...

Gunnebo slott, lyckliga du.

cosifan said...

hej du
vaknar till gråväder men värme känner att jag vill börja fixa ute på min inmutning du vet

Heffa said...

Åhh, vad härligt det låter! Klart det kommer att bli en fin tid! Lyckliga du!

Trevlig helg!

Kram

qi said...

hannele:Ja, jag har tur att jag bor där jag bor... :-)

cosifan: Det är säkert våren som spritter i dig.. :-)

heffa: Tack! Ja, det blir säkert bra! Hoppas på en fin helg för dig med heffa!

londongirl said...

Åh vad det där låter gott! Hoppas på flera bilder från allt du får vara med om. Hur länge ska din trädgårdsrehab pågå? Ha det bra!

qi said...

londongirl: 12 veckor lång är vistelsen, men jag är redan inne på min tredje vecka...