2009-12-26

Helgfriden sänker sig...


Dags för vila, eftertanke, läsande, promenader och god mat.

Bland julklappsböckerna finns Arlandur Indridasons Frostnätter. Den läser jag nu och jag befinner mig åter på Island, med dess speciella natur och med den empatiske och kloke polisen Erlendur. Nu utreder han något som verkar vara ett självklart självmord, men något får honom att trots det börja forska djupare i det. Spännande...

.

7 comments:

Elisabet said...

God Fortsättning, kära qi!

Här ska läsas Bodil M:s enaste.

Hur den är ...?

Tja.

Ganska bra.

Men många av bloggvännerna hade garanterat kunna göra en sådan också.

Du med dina bilder .., helt klart!

Annela said...

Så mysigt det låter. Själv läser jag Hertha Muller (orkar inte leta upp tyskt y) och jag gillar faktiskt hennes språk och berättarstil.

Mian said...

...ocg jag läser Hypnotisören.
Frostnätter skall jag snart läsa, den är beställd på biblio.

Anonymous said...

Vilken lycka att få läsa en ny islänning!
Vi lyssnade på Vinterstaden när vi körde till Göteborg och hem igen. Det var så bra och spännande att vi knappast ville stiga ur bilen när vi kom hem, för det var fortfarande en cd kvar!

qi said...

Elisabet: God fortsättning själv!

När det gäller Bodil M håller jag inte med dig riktigt att alla kan... Alla har sin egen "röst" när de skriver, helt klart, men få har en klarhet och tyngd som henne. Och förmåga att fånga och behålla intresset hela vägen. Hon är proffs helt enkelt. Tycker jag... ;-)

Annela: Jag har en pocket av Hertha M som jag inte läst ännu. Lyssnade på hennes föreläsning hos Svenska Akademin, den var drabbande och vacker. Fika snart, ja?

Mian: Kepler läste jag för ett tag sedan, den var spännande...

Anonymous: Undrar vem du är, men du känns som en vän... Har precis läst ut islänningens senaste, den gjorde mig inte besviken... :-)

Inkan said...

Efter sköna dagar med yngste sonen som kom upp från skåneland- så njuter jag nu av lugn och böcker.

Håller med Elissabet att en bok av dig qi med dina underfundiga och fina, talande illustrationer vore en önskad julbok!
Även Elisabet skulle utan problem skriva en - som skulle bli läst av många!
Jag tycker att Bodil M fastnat i en bloggstil som inte ger mig så mycket numera. Tyvärr. Jag hoppas att hon snart kommer med något helt nytt i bokväg.

qi said...

Inkan: God fortsättning på helgerna! Lugn och böcker, det är samma sysselsättning som jag ägnar mig åt dessa dagar. Det finns så mycket bra böcker att läsa! Och alla tycker vi olika, det är naturligt och gör det så mycket mer spännande att diskutera dem! Liksom alla konstverk möter vi dem med olika bakgrund och olika behov, även vid olika tidpunkter i livet.

Nu är det snart nytt år och jag önskar dig ett gott, ljust nytt år Inkan. Vi hörs här snart igen!