2007-05-10

Tack...


... för alla kramar och hälsningar efter föregående inlägg. Det värmde!

Det blev en lång, oanmäld bloggtorka för mig. Plötsligt är mitt liv fyllt med en massa saker som både ger och tar energi: möten och rehab och gympa och läkarbesök... Och, inte minst, administrativt krångel i samband med mitt namnbyte. När jag fick bekräftelsen på mitt namnbyte visade det sig att det inte stavades på samma sätt som jag alltid stavade det när jag bar det. Det gäller en bokstav som ändrats och man kan ju tycka att det inte är så viktigt, men det är det. För mig. Så efter turer med skattemyndigheten, som inte ändrar det eftersom själva felet måste ha skett innan min födelse (!), så har jag idag talat med Patent- och registreringsverket. De kommer att ändra det och ta ut en kostnad på 1500 kr för det. Det svider men ibland kan det kännas viktigt att det står "q" i st f "k"...

Annars känns livet skönt och innehållsrikt just nu.

16 comments:

Inkan said...

Oj - jag känner igen detta. Jag tog tillbaka mit gamla släktnamn för drygt tio år sedan.
Folkbokföringen hade stavar mitt efternamn med enkelt V. Jag överklagade och lämnade in massor av underlag - intyg, kopior av släktens gamla handlingar etc och påpekade att min tvilling hade efternamnet med W i Folkbokföringen. -men det var omöjligt att få rätt - borde kanske ha klagat högre upp men jag orkade inte just då... Det är så hopplöst när de hela tiden hänvisar till en lagtext.

Patentverket ändrade utan snack. Men jag fick betala för att få rätt bokstav. Och mitt släktnamn finns dokumenterat sedan 1700!

Bloggblad said...

Jag tycker det verkar som om det är ganska många som tar allt längre bloggpauser. Jag sätter mig hellre vid datorn än gör en massa duktiga saker som jag borde, och så blir jag stressad över allt som är ogjort... inte bra.

qi said...

Inkan: Detta med felstavade släktnamn är tydligen vanligt... Även mitt släktnamn, med den stavning jag vill ha, har jag papper på att det varit så över 200 år tillbaka.

bloggblad: Kanske våren gör att folk gör annat? Eller också blir man mindre ivrig i sitt skrivande efter ett tag? Det tar ju också lite tid att få ihop något som kan vara intressant för andra... :-)

Anonymous said...

Dessa saker som jag är allergisk mot: oreda och byråkrati!!!! Viktigt att namnet blir rätt. Idag retade min "arbetstagare" mig för "Maja" när jag reta henne för Lotta istället för Carina!

Annela said...

Vad skönt att höra att ditt liv känns innehållsrikt och roligare nu. Jag gläds med dig!

mammamia said...

Ja att byta namn är ingen bagatell i detta land..Och billigt är det inte heller..
Men visst är det viktigt med rätt stavning!

Skönt att du verkar må rätt bra.

carulmare said...

Klart att du skall ha ett q som i qi! :)

Jag har också undrat över mina egna mera sällan återkommande inlägg. Säkert har det med motsättningarna på jobbet att göra. De har tagit mycket av mina krafter... Men ibland undrar jag om det också beror på att jag inte är så anonym längre. Kanske har jag börjat fordra mera av mig själv...?

Elisabet said...

Å, vad roligt att du känner dig starkare, qi!

Och namnet är viktigt.

Jag hette nånting helt annat som gift. Å, vad jag tyckte om det namnet.
Men så blev vi häftigt osams en kväll innan jag hade flyttat ut och då small det bara till så bytte jag till mitt flicknamn .. ja, det var väl på hans begäran.
Sen ångrade han sig .., tyckte att han varit hård ... ,men då var det så dags .. då hade jag redan ansökt om att få ta tillbaka mitt flicknamn.

Jag ångrar det ännu.
Efter 27 år med det andra, kändes det verkligen som ...., Elisabet.

qi said...

anne-maj: Byråkrati... ger mig utslag och får mig att känna vanmakt! Fast man får ta sig samman och acceptera i stället för att stånga sin panna blodig...

annela: Tack, hoppas samma sak gäller dig!

mammamia: Nä, det ska gudarna veta att det inte är så lätt som man tror... Fast det är viktigt att det blir rätt, har ju med identiteten att göra.

carulmare: Självklart har qi en betydelse när det gäller att ha ett q i släktnamnet... :-)

elisabet: Jag blir rörd när jag läser din kommentar... Vi gör så mycket i affektion. Fredagskram till dig!

Det Mörka Hotet said...

Jag förstår dig fullt ut: när Skattemyndigheten skrev Dart Vader istället för Darth Vader så skapade det också en massa krångel för mig - jag är ju vanligtvis folkbokförd på mars (inte i mars)!


Darth V.

qi said...

Käre Darth V! Så skönt med någon som verkligen föstår! Även "h" kan vara väldigt viktigt när det gäller ens identitet... För att inte tala om detta med att hamna på rätt plats inte bara i livet utan också hos skattemyndigheten! Jag menar som den rättskaffens man jag uppfattar att du är vill du säkert att dina surt intjänande skattepengar hamnar rätt! Hoppas allt löst sig på bästa sätt och att du nu har rätt identitet och plats även hos sattemyndigheten.

Kram från qi :-)

JULIE K said...

Javist er det jætteforskjell på q och k. Forstår veldig at du vil ha det slik du er van med. Godt å høre at livet er bra just nu. Man behøver det iblant, goda perioder. Njut varje sekund. Kram : )

Heffa said...

Men vad skönt att det i alla fall ordnade sig till slut!!

Ja, bloggtorka.. Tyvärr drabbas man av det lite nu och då när det EGENTLIGEN är så oerhört kul att skriva! Fast man får kanske se det så att man har en massa annat att göra istället..

Ha en trevlig söndag! Snart är det hockey!!

Kram

qi said...

julie k: Hoppas du också njuter av en bra tid! Kram till dig!

Heffa: Tack, men jag avstår gärna hockeyn! Hoppas att resten av söndagen blir bra för dig med!

Anonymous said...

Vilka underbara muddar Kerstin. Den svartvita är underbart klatschig. Detta blir framtidens skapande för dig. Själv ligger skapande av kuddar i stå just nu men jag vet att kraften kommer igen!
M-L

qi said...

M-L: Hej du, vad roligt att du kommenterar! Nu är det väl snart dags med en alldeles egen blogg? :-)