2007-07-16

Jag är trött...

... på att vara trött! Ute skiner solen, mina rabatter ropar efter att rensas på ogräs och mördarsniglar. Böcker väntar på att bli lästa, träningspass på att bli gjorda. Muséer, vänner och öar väntar på besök.

Det är väl bara att sätta igång... Men, motståndet är ibland starkare än energin att övervinna det. För att nå energin måste jag besegra motståndet. Jag slåss med det varje dag. Vissa dagar vinner jag, vissa förlorar jag...

Hur blir det idag?

16 comments:

JULIE K said...

Kjære Qi jag vet så vel hur du har det. Har hatt det slike en 7 års tid, men vet du nu i sommar har jag hatt två måneder som har varit ganska så bra. Inte jættepigg men som ett "normalt" menneske om du forstår ; ) Jag tror det har med god terapi at gjøra. Nu endelig løsner det. Så jag hoppas at du inte mister allt motet, selv om man blir veldig sliten av å stadig gå slik trøtt. Ting vil skje etterhvert, tyværr tar det litt tid, men hold motet uppe kjære venn. Kram til dig : )

Gisan said...

Ack, så jag känner igen den känslan... Styrkekramar...

Elisabet said...

Här är en till.

I morgon SKA jag ta mig till havet.
Men då ösregnar det väl.

Annela said...

Ja, det är en välkänd känsla, men försvinner inte för det. Men jag ger ibland efter för den - jag är så trött på alla "borde" och "rop" och jag käner mig bättre om jag säger, som den gamle stinsen, som efter pensionen fortfarande hade koll på tågen, som kom och gick:
- "Där kommer 7.38:an - Det skiter jag i.
Och snart kommer 7.41:an - Det skiter jag också i!!" :))

Evas blogg said...

Åh vad jag känner igen mig. Och sommar och fint dessutom. Man ska vara glad och pigg. Inte alltid man är det och då kommer ett dåligt samvete smygande (i alla fall hos mig).

Heffa said...

Usch.. Tröttheten kan verkligen vara förlamande. Min läkare sjukskrev mig på 50% och "ordinerade" träning den övriga tiden för att övervinna tröttheten och mörkret. Vet inte om det fungerar men med hennes stöd i ryggen försöker jag verkligen!!

Sköt om dig!!

Kram

Bloggblad said...

När jag var så där slut den sommaren som var tänkt att jag skulle komma igen efter lång sjukskrivning - blev jag ordinerad att strunta i alla och bara lägga mig under äppelträdet och titta på molnen... DET hjälpte jättemycket. Just att strunta i kraven. Och den som sa det hade rätt - skiten låg kvar... och gör delvis än, det är därför jag har så mycket att röja nu när jag mår bra igen.

Leta rätt på en bra kör till hösten - det är god terapi. Det är inte bara inbillning att saker sätts igång i kroppen när man sjunger och det vibrerar. Bra saker!

carulmare said...

Ibland hjälper det att tänka att man får vara trött. Saker får ta tid och man vägrar att känna sig stressad och irriterad.. Och så plötsligt kan det komma en känsla av välbehag, i hela kroppen... och man fattar, för ett kort ögonblick, att 50% av tröttheten bestod av ansträngningen att försöka vara det jag inte var...

Visst har ni väl också varit med om dethär...?

qi said...

Julie K: Det är gott att läsa att du mår bättre i sommar. Terapi gör nytta! Det är den som gör att man börjar tänka på ett nytt "friskare" sätt. Min terapi gör nu fyra veckors uppehåll, saknar den. Kram och tack!

gisan: Tack, kram till dig med!

elisabet: Tröttheten delar vi, vila du med om du inte orkar annat... :-)

annela: Jag skiter i träningen idag med, riktar in mig på stickkafé ikväll i stället! :-)

eva: Precis så är det. Sitter här med träningskläderna men vill inte.. Se f ö kommentaren till annela ovanför... :-)

heffa: Sjukskriven för att du ska träna bort mörker och trötthet? Träning ger ju endorfiner, men var snäll mot dig också och gör roliga saker... Sköt om dig heffa, kram från mig!

bloggblad: Blev glad av din kommentar! Jag struntar i mina (egna..) måsten och vilar och gör inget i stället. Eller stickar, som jag tycker är roligt! Och jag ska kolla efter en kör, det lär finnas "kan inte sjunga" körer här i trakten, jag vill sjunga av glädje, utan krav... :-)

carulmare: Jo, jag har upplevt såna "korta lyckor" redan. De kommer när jag minst anar, plötsligt inser jag att nu, nu känns det ju bra, och jag ser allt vackert omkring mig i stället för allt ogjort...

Gisan said...

Här kommer mer kramar och positiv energi till dig!

Inkan said...

Det är inte bra om man fastnar i en form av orkeslöshet.
Men en bra sak ( för mig är det bäst) är att varje morgon (helst) ge sig ut på en motionsrunda på 30-45 minuter INNAN man ätit frukost.
Jag dricker bara lite vatten med äppelcidervinäger innan jag ger mig ut. Och så gott det är med frukost efter detta och energin stimuleras.
Kroppen behöver rörelse och vi är skapade så för att må bra. Stimuli är bland det nyttigaste.

londongirl said...

Det är så tungt vissa dagar och jag känner ibland att det är konstigt ATT man orkar.
Ibland önskar man att någon kom in från sidan och bara trollade fram styrkan igen.

Jag hoppas du får kraft och energi att uppleva din sommar som som du önskar dig!

Varm kram från
Lisbeth

AMber said...

Ja, livet är en kamp ibland. Svårt är att släppa allt och vila utan krav i huvudet. Men vila är ju inte alltid att vila kroppen, ibland blir man ju tröttare av det. Det märker jag när jag tvingar mig att träna, fast jag är helslut både i kropp och knopp. Trögt är det - idag smet jag. :-)

Hannele said...

Känner inte igen... har kanske inte haft tid att känna efter.

Det Mörka Hotet said...

Snälla du: man får väl inga medaljer för att man är dum - nu tar du hand om dig själv och är försiktig...kram!


DMH/Samuel

Inkan said...

Hoppas du återfår energin snart! Själv ger jag mig nu ut en vecka på vandringsled. Tvingar nästan iväg mig själv. Jag vet att efteråt så mår jag lite bättre. Och jag måste samla positiva energier innan den långa mörka perioden börjar- då jag knappt står ut.