2008-10-19

Bodil Malmsten...... är en favoritförfattare och en favoritbloggare! Jag fick hennes senaste bok "Sista boken från Finistère" i fredags, läste slut den alldeles nyss. Den gav mig mycket. Bodil Malmsten skriver så klart och tydligt, med humor och värme, vackert! Jag njuter av hennes språk när jag läser. Jag läser långsamt, vill dra ut på upplevelsen samtidigt som jag vill veta hur det ska gå och varför... Boken gav mig även igenkännande av känslor när katastrofen slår till, sorgen, ilskan, självömkan, saknad osv. Men också att det kan vända till något positivt, eller i allafall acceptabelt. Det går bygga vidare på livet där man nu råkat hamna.

Det finns nya vägar vidare.

6 comments:

Elisabet said...

Å, härligt! Den kanske jag skulle köpa och ta med mig till Irland, att ligga och läsa när pv har somnat ..-)

Det Mörka Hotet said...

Tack för tipset! Jag läste Bodil Malmsten för länge sedan men borde nog börja läsa henne igen.
Är Finistère platsen där hon bor i Frankrike eller bara namnet på en person/annan plats?

qi said...

elisabet: Boken rekommenderas! Det här med Irland, jag blir nästan avundsjuk... Jag tror ni får det underbart!

Samuel: Finistère är området hon bodde i innan hon, av någon anledning, blev tvungen att flytta därifrån. Boken handlar om det uppbrottet. Läser du hennes blogg? Om inte, gör det! Den är så bra...

Det Mörka Hotet said...

Tack för svaret avseende Bodil Malmsten!

Nej! Jag läser inga "kändisbloggar" men tänker göra ett undantag för Marcus Birro som är en utmärkt skribent och sympatisk person.

Den dagen Sade Adu börjar blogga kan jag tänka mig att läsa fler kändisbloggar...ha, ha!

Inkan said...

En bok att önska sig...
Hennes första bok om flytten från Sverige till Finistére fick mig att stanna upp och fundera på mitt eget liv. Det är jag oändligt glad över idag. Tänk vi växte ju upp i grannbyar uppe i Jämtland och så mycket av det hon skriver om "hemifrån" är jag mycket bekant med och ler igenkännande när hon berättar.

qi said...

samuel: Alltså, käre Samuel, Bodil Malmstens blogg är ingen KÄNDISBLOGG! Det är en författarblogg med kloka inlägg om livet och världen. Om du funderar på att läsa hennes böcker, börja med bloggen. Ett litet råd bara... ;-)

Inkan: Jag gillar den, liksom hennes andra böcker och hennes blogg..