2010-01-16

Rutiner och ork


Första riktiga arbetsveckan för iår är över. Den har gått fort. Det är skönt att komma in i normala arbetsrutiner igen. Jag håller fortfarande på att försöka skapa rutiner utanför min arbetstid på fyra timmar om dagen. Jag trodde att jag skulle orka fler roliga saker den tid jag inte jobbade, men när jag kommer hem på eftermiddagen behöver jag vila och sova en stund. Och vips är det mörkt och kväll...

Börjar förstå att det är så här det är, det är så här mycket jag orkar. Just nu i alla fall. Bloggandet och ritandet t ex går på sparlåga som så mycket annat i mitt liv. Just nu. Det där att för att bli starkare och inte så trött så måste jag anstränga mig ytterligare har jag förkastat. Jag accepterar att jag är här nu. Framåt våren kanske jag kan ta små kreativa steg i någon riktning.



Tavlan gjord av Ulla Holmstrand

.

6 comments:

Elisabet. said...

Å, viklen fin tavla!! Vilka färger!

carulmare said...

Tänk så fint det kan bli, så enkelt och så fint...

Kanske måste man få vara trött och slut först, kanske är det just då som man samlar på sig den energi man behöver för att kunna ta några små krumsprång fram på vårkanten?

Hoppas det!! Tror förresten att det är till god hjälp, om man 'gillar läget'...

Bert said...

Läcker tavla.

Inkan© said...

En mycket spännande tavla - men även lite obehaglig: inga dörrar, inga fönster, tätt, tätt emellan husen. Som skapat för panik, nojja- "hur tar jag mig härifrån"
Färgerna förstärker upplevelsen och samtidigt är de så varma liksom inbjudande.

qi said...

Elisabet: Jag gillar den också!

carulmare: Jag tror som du, försöker slappna av och vara snäll mot mig själv för att orka med några krumsprång i framtiden...

Bert: Ja du, den är fin!

Inkan: Hennes hus väcker många känslor och frågor, varför inga dörrar och fönster osv. För mig är husen inte hus utan mer känslor. Det är spännande hur olika människor uppfattar de olika husen.

Inkan© said...

qi- jag tittar på tavlan då och då och känner det du uppfattar.
Mitt i allt känslan av trängsel och nästan hotfullhet... samtidigt de varma nyanserna som vädjar om kontakt på ett kärleksfullt vis.

Hon målar verkligen bra- spännande och så lockande. En inbjudan till en sorts själslig dans tycker jag.