2010-05-22

Läget
Jag cyklar nu för tiden. Det är underbart så här års. Luktar gott, smidigt att komma fram, lätt att parkera.

Och så gör det inte ont. Att gå däremot gör fortfarande lite ont. Så jag cyklar. Så mycket som möjligt.

Och utan hjälm. Fortfarande. Friheten och vinden i håret... Love it!


För övrigt mår jag överhuvud taget bättre än på länge...

11 comments:

Bloggblad said...

Så skönt att du kan cykla! Det har jag fått sluta med. Efter att jag gick i väggen fick jag diverse hudproblem, bl.a. tål jag inte tryck utan att bli svullen och röd. Så cykla... ja, jag behöver nog inte förklara...

Elisabet said...

Så roligt att höra, qi!

Och här är en till som är olydig.

Bara därför kommer man förstås att dråsa i backen någon gång och så säger alla .."ja, vad var det vi sa ., varför skulle hon vara så envis ..!?"

carulmare said...

Inte heller jag brukar bära hjälm... och egentligen är det ganska sällan som jag tänker på det. Antagligen för att det finns så många andra som inte heller vill göra det.

Roligt att höra att du njuter av vår och vårvindar!

qi said...

Bloggblad: Nä, du behöver inte förklara, jag förstår precis...

Elisabet: Ja, så resonerar jag med! Och ändå gör jag det. För känslan av frihet, och att man inte kan skydda sig mot allt.

carulmare: Jag tror det är typiskt svenskt att känna någon form av skuld när vi inte följer alla rekommendationer/regler till punkt och pricka.

Anonymous said...

Jag hade hunnit cykla i 40 år innan tjatet om cykelhjälmen kom.Alla dessa år av daglig motion har förebyggt många sjukdomar. Har gott samvete och kommer aldrig använda hjälm då jag vet att det inte är farligt att cykla..så länge man är försiktig och ser sig för.
Vidare finns ingen entydig forskning som hittills visat att hjälmen gör någon större nytta så valet är lätt....cykla är underbart.

qi said...

Anonymous: Att cykla är frihet och ger hälsa! Varje morgon när jag susar till stationen får jag i mig massor av uppiggande luft. Vi fortsätter väl att cykla...? Och utan hjälm för frihetskänslans skull!

mossfolk said...

Åh vad härligt. Jag tycker att bilden illustrerar det jättebra!
Här är en till som cyklar utan hjälm. Fast jag har tänkt många gånger att jag borde... och ska... sen :)

qi said...

mossfolk: Det är mycket som man borde... Men ibland gör vi som vi känner och njuter av det, förhoppningsvis utan skuldkänslor... :-)

Inkan said...

Härligt! Håll i, hall av, håll om den känslan. Den är värd mycket.

Det låter så underbart när du berättar! Saknar min kära röda "Flying fin" som numera är parkerad i Malmköping... så jag får motionera som en vandrande apostel

Elisabet said...

Tack för kommentaren, qi.

Vet du, jag tänkte på dig för tio minuter sedan kanske?
Dels tycker att kvinnan på tavlan påminner mig om dig ., det lugn som du utstrålar .., men sen tänkte jag .., undrar hur hon har det?

Och så tittar jag in här och läser hos mig.

Och vem är där .., om inte qi?

Stor kram!

qi said...

Inkan: Jag är väldigt glad att jag har min gamla cykel! Den ger mig friheten att röra mig snabbt och smärtfritt. Underbart!

Elisabet: Jag beundrar ditt mod Elisabet! Att börja om på ett nytt fantastiskt ställe. Och om det gungar och känns oroligt på färden dit är inte konstig. Jag är övertygad om att det kommer att bli bra. Jättebra!