2010-06-10

Rutiner


... som gör att jag orkar mer har jag testat med olika grad av framgång. Nu har jag kommit på en för mig ny och väldigt bra rutin.Den går helt enkelt ut på att sova en stund varje eftermiddag. Jag har gjort det de senaste veckorna och funnit att jag då får en massa mer energi som jag kan använda till att få gjort olika vardagssaker eller att odla min vissnande kreativitet.

Detta fungerar! Så nu ska jag ta min eftermiddagssiesta så jag kan ta itu med "viktiga och roliga" saker lite senare.

Jodå, jag sover gott på nätterna också. Nuförtiden...

8 comments:

Bloggblad said...

Jag kom på det för många år sen, men tyvärr får jag svårare att somna när jag sovit på dagen... jag är ju kvällspigg ändå av naturen. (Nästan enda gången jag är riktigt pigg på dygnet.)

Ruta Ett said...

Det låter som en bra idé. Det ska jag prova. Tack för tipset!!
kramar

carulmare said...

För mig är det fotöljen som gäller, den är så obekväm att jag bara kan sova ett par minuter. Eller också lägger jag mig på rygg i sängen, då kommer jag att vakna av en hostattack mycket snart... fast det är inte så kul.

Ja, annars går det som för Bloggblad, jag är ju också nattuggla.

qi said...

Bloggblad: Jag var innan jag kom på detta av samma åsikt så jag kämpade för att hålla mig vaken fram till kvällen, men orkade inte göra mycket mer än att just hålla mig vaken. Nu orkar jag hålla mig vaken längre på kvällen och jag är piggare och har lust att göra mer än tidigare.

Ruta Ett: Det är inget revolutionerande i sig men det har gjort mig gladare och mer kreativ. Hoppas allt blir bra för dig med! Kram!

carulmare: Min fåtölj är bekväm så innan jag ändrade mina rutiner befann jag mig daå, ganska dåsig, och det enda jag orkade var TV-tittande och patiens på datorn...

Elisabet said...

Så bra! Att hitta nånting som fungerar för en själv, det är ju som allra bäst.

Gör jag samma sak, finns en uppenbar risk att jag sover för länge och vaknar vid åtta och sen är det ju kört förstås att sova ,-)

Men härligt för dig, qi.

qi said...

Elisabet: Att ta siesta var något jag gjorde när jag vistades en månad i Sydfrankrike för en massa år sedan. Eftersom jag numera jobbar halvtid så finns ju timmar för siesta på eftermiddagen för mig. Om man jobbar heltid blir det en helt annan sak, sovtiden kommer för nära kvällen. Fast det kommer ju andra tider Elisabet när du disponerar din tid mer som du vill, då kanske det finns utrymmer för en vederkvickande eftermiddagsslummer...

smulan said...

Som ganska nybliven förtida "pensionär" har jag också insett nyttan av att sova en stund på em. Förut kunde jag inte sova på dagtid, men nu fungerar det alldeles utmärkt. Man blir både pigg och glad!

Jag önskar dig en riktigt fin och skön sommar Qi!

qi said...

Smulan: Jag önskar även dig en fin sommar!