2010-06-25

Så var det dags igen!

Önskar er en fin midsommar!

Själv tillbringar jag midsommar hemma. Jag har startat ett ommålningsprojekt. Eller rättare sagt två. Kanske blir det t o m tre eller flera. Köpte vit snickerifärg för en vecka sedan med tanken att jag skulle måla om mitt skrivbord. Eller rättare sagt skrivbordsskivan. Det var snabbt gjort. Nu började jag snegla mot ytterdörrens insida som jag i säkert ett tiotal år har velat måla vit i stället för den trista mörkbetsade. Nu har jag spacklat och grundmålat den och dörren står öppen mot midsommaraftonskvällen för att torka ordentligt innan jag stänger för natten. Katterna är lyckliga över att kunna springa ut och in som de vill. In kommer dofter från grannarnas grillande.

Nu börjar jag snegla på de trista mörkbetsade fönsterkarmarna som jag velat måla vita sedan jag flyttade in här för 26 år sedan. Fast då får jag köpa mer färg, en halv liter räcker inte hur långt som helst...

.

5 comments:

Elisabet said...

,-)

Ja, så där brukar det bli när man börjar göra fint på ett ställe .., då fortsätter det i all oändlighet!

Stor och varm midsommarkram härifrån, qi!

Inkan said...

Att måla om- är ett bra sätt att sysselsätta sig- jag har målat upp en burk blå färg nu: en stol, två hyllor och två lådor( att ha "saker" i.)
Nu njuter jag av ljuvlig musik - Leif Ove Andsnes spelar Grieg - bara för mig:) En bra dag bland alla andra bra och kreativa dagar.
Har snart skrivit klart ett embryo...

qi said...

Elisabet: Inspirationen växer, kreativiteten flödar, det är så roligt när den rinner till...

Inkan: Hoppas vi får ta del av ditt embryo... :-)

Bloggblad said...

Det är det värsta med att renovera... Redan för ett par år sen när vi gjorde vardagsrummet, började de fula gamla furudörrarna att sticka ut. Nu blev de värre, efter köksrenoveringen. Men gränsen går där... måste bli nya fönster, har inte råd med nya dörrar också.

qi said...

Bloggblad: Än så länge håller jag mig till ommålning... :-) Någorlunda billigt och lätt att förändra om resultatet inte blir det jag hoppas på.