2011-07-05

Årets svettigaste dag...


... inte bara för att åskan dallrade i luften utan framför allt för att det var dags för årets rysare, nämligen vaccinering av mina bägge katter. En katt gick någorlunda lätt att fånga in och sedan krångla in i transportburen. Men den andra, som fattat vad som var på gång och inte tänkte finna sig i detta frivilligt, den var det värre med... Men till slut fick jag tag på Iza som gömt sig under en säng. Det gick inte med mindre än att jag fick dra ut henne i svansen, hemskt men sant...

Samtliga inblandade är nu, efter avslutad expedition, helt slut. Men vi är i alla fall vänner igen...

4 comments:

mossfolk said...

Ojoj, det där sysslade vi med för ett par veckor sedan. Den ena gick själv in och lade sig i buren, men den andra skulle på inga villkor följa med. Puh, jag var helt färdig efteråt!

Ruta Ett said...

Oj, det låter som när jag ska bada Shiva. Men veterinärbesök brukar gå bra!
Jobbigt nog, även när det inte är så varmt ute.
kram

Elisabet. said...

Katter har verkligen ett sjunde sinne. Eller ett åttonde. Om jag bara TÄNKER tanken att jag ska klippa korna på pElle, gömmer han sig så att jag inte kommer åt honom. Aldrig, att jag fattar hur det går till, för jag rör inte i tassen eller nåt sånt innan.

qi said...

Alla: Vi kattägare har det för det mesta lättare om vi jämför med att äga en hund, men just detta moment är mycket jobbigare... Beror kanske på att katter är smartare?