2013-07-09

En sån dag
I morgon fyller jag år. Då hinner jag inte skriva. Kommer folk. Måste ordna. Måste städa. Vill ha folk här. Vill inte allt det andra. Vill, vill inte. Hade stora planer. Nu är de små. Mikroskopiskt små.  Vill inte mycket. Bara litet.

Ella har kissat ner alla mina väskor och schalar i hallen. Igen. Det luktar bedrövligt trots att jag försökt tvätta dem i badkaret. Hatar Ella! Just nu. Men vet att hon är olyckligast. Av oss två. Jag älskar att bo här. Hon hatar det. Jag känner trygghet. Hon känner sig instängd och har tråkigt. Jag älskar henne. 

Fint väder! Borde sitta ute i solen. Men där luktar det kattpiss (tvätten hänger där). Kan jag skylla på nu. Sitter minsann inte ute när det inte luktar kattpiss.

Det blir bra. Det ordnar sig. Det gör det alltid. Detta är ingen stor katastrof. Bara en liten. Fast inte för Ella-katten. För henne är det en kattastrof. En stor!

7 comments:

Elisabet. said...

Jaha .., det är en sån kattastrof ,-)

Aj, aj, aj.

Elisabet. said...

Grattis i förväg underbara Qi!!
Det glömde jag nästan i förskräckelsen över allt kattkiss ,-)

qi said...

Elisabet: Du kan tänka dig, släkten väller in :-), för att se min nya lägenhet och det första de möts av är denna doft, som verkar vara omöjlig att få bort!

Tack för grattiset!

Bloggblad said...

♪♫♪♫♪ Jättestort grattis!

Hoppas att du får himla trevligt - klädnypor mot odören?

Själv är jag väldigt glad för en trött och tyst slödag med regn. Hade inte orkat med nåt annat idag.

Anonymous said...

Tack kära bloggblad för gratulation och toner! Gårdagen var fin och odörfri. Just nu tillverkas en kattrappa från min balkong ner till marken. Allt kommer att lösas!

qi (just nu inte inloggad)

carulmare said...

Men så bra! Så Ella kan få gå ute lite i alla fall då?

Försenade grattisar från mig också! <3

qi said...

Tack carulmare! Ja, Ella får gå ut, igår försökte vi visa henne hur hon skulle använda stegen, vi tog t o m ut henne för att visa henne hur hon skulle gå upp för trappan men hon blev helt hysterisk och slet sig. Det tog en stund att fånga in henne igen. Nu finns stegen där, hon får själv utforska och bestämma när hon vill använda den. Men hon ligger i solstolen på balkongen och sover, antagligen alldeles utmattad efter gårdagens strapatser. Man ska aldrig försöka lära en katt något... :-)