2007-02-10

Bra bok!

Till min stora förvåning har jag lyckats ta mig igenom en hel bok utan att ge upp, Italienska skor avHenning Mankell. Det var länge sedan jag läste något av honom. Jag har varit skeptisk efter hans bok Tea-bag som jag inte tyckte var så bra, så förväntningarna var inte höga. Men Italienska skor är lättläst och gripande. Den handlar om en man som lever isolerat ute på en enslig ö. Plötsligt en dag ser han en kvinna med rollator stå på isen utanför hans ö. En kvinna som han en gång för länge sedan övergivit. Och mannens liv förändras på flera sätt...

11 comments:

londongirl said...

Den här har jag också funderat på att läsa jag med trots att jag inte läst något av honom på ett tag. Kul att du gillade den då ska jag ta och skaffa den. :)

Maria Byström said...

Tack för boktipset...

Bloggblad said...

Den har jag inte läst! Tack för tips. Men visst är det väl han som också skrivit "Daisy Daisy"? En bok som jag älskade. Läs den!

Kerstin said...

Åh, i sånna fall tror jag att måste läsa den. Tack för tipset. Kram.

LindaLotta said...

Boktips är alltid så välkomna!
Det är godis för själen...

JULIE K said...

Gillar mankell, så denne skal jag ta å lese : )

Helena på Roomservice said...

Du fick den boken att låta väldigt lockande :)

Eva said...

Låter som en bok för mig. Ska kolla in om den finns i Bokiaklubben. Hoppas du har det bra, trots allt. Kram!

Strumpstickan said...

Tack för tipset, jag hittade den i ljudbok på bibban idag så snart så...

Strumpstickan said...

Nu har jag börjat lyssna och den är bra. Jag gillar när Louise säger -'det finns inga vanliga människor' för så tänker jag med:)

Trevlig helg!

cleo said...

Jag har inte läst den, men i somras, när jag började kunna läsa böcker igen, läste jag Mankell för första gången och det blev flera av honom. Härligt språk. Tack för tipset!