2007-06-02

Rabarberskörd


13 comments:

Det Mörka Hotet said...

Redan? Lyckost: rabarberpaj är min favoritpaj!


Samuel

qi said...

Samuel: Min med, men med tanke på min tidigare refererade övervikt så är det bra om jag äter det så sällan som möjligt... Så jag frös in allt!

Maria Byström said...

Mmmmmm! Rabarberdesserter är bland det godaste som finns!

qi said...

maria b: Håller med!

Anne-Maj said...

Åh, gott! Ska kolla om vi kan skörda nu. men en vecka till skulle jag tro.. Blir gott med kräm.. paj... Måste gå och ta bort blomstjälken, för har tänkt på det hela dagen när jag plantera grönsaker.

Gisan said...

Mums!

Annela said...

Åh, vilken vacker bild - blir det paj, kräm eller chutney? Rabarberchutney är något av det godaste jag ätit till kött (förutom lingonsylt, förstås)

qi said...

Anne-Maj: Rabarberkräm har jag inte ätit sedan mamma gjorde den. Länge sedan nu...

gisan: Yes!

annela: Rabarberchutney har jag aldrig ätit, låter spännande, vill gärna ha receptet!

smulan said...

Qi!
Jag har redan skördat massor av rabarber. Gjorde flera rabarberpajer som delvis gickåt igår på min mammas födelsedag. Har också gjort en rabarberkräm - en av vårens alla god primörer.

Önskar dig allt gott!
Smulan

Inkan said...

Jag lärde mig älska rabarbermarmelad en gång i tiden- jag hade ett dansk par som grannar. De gjorde marmelad och jag fick en burk då och då -jättegott till rostat bröd eller på hårdbröd.
Annars så är det rabarberpajen som är det godaste goda.... men jag gör som du qi -håller igen:)

Annela said...

http://matochfritid.yle.fi/matartikel.php?id=1318

Här är ett recept som låter bra. kram Annela

Panter said...

Rabarberpaj är gott, men jag säger bara rabarbersaft...det finns nog inget godare.

qi said...

smulan: Tack, jag önskar dig det samma!

Inkan: Marmelad på rabarbet låter intressant, jag ska se om jag hittar något recept.

Annela: Tack, jag ska prova att göra en liten sats.

Panter: Ja, när du säger det, det är gudomligt med rabarbersaft! Det vill jag också göra!