2007-06-16

Sommartorka...

... i bloggen. Det är länge sedan jag ritade en bild, de som visats senaste tiden är "gammal skåpmat". Är jag då alldeles passiv? Nej då, tvärtom! Projekt pågår! Har hamnat i stickningsvärlden via muddstickning och besök i en jättefin garnbutik, 2 knit or not 2 knit. Garnaffären, som är helt underbar!, hittade jag via Annela. Annela och jag träffades och fikade på stan och eftersom jag redan innan snöat in på stickning och hon arbetstränade i en garnbutik så föll det sig naturligt att jag gjorde ett besök där. Nu vet jag en del av vad jag vill göra i sommar. Det ryms många projekt i en garnbutik... :-)

Nuvarnade projekt (snart färdigt)Så nu vet ni vad jag gör när jag inte bloggar! Den understa modellen kräver en del (beskrivningen är på danska...) men hjälp finns att få i garnbutiken så jag kommer säkeert att besöka den fler gånger i sommar.

11 comments:

Matildas fikarum said...

Snygga tröjor! Den översta är mycket lik en som jag stickade på 80-talet, fast i annan färg.

qi said...

matilda: Jag stickar den översta i ett mörkt lila garn och så gör jag den lite längtre. Stickar du något nu förtiden?

Bloggblad said...

Jag har börjat göra min muddar lite smalare och lite somrigare. I dag hade jag not- och pianomuddarna, det var skönt, det blåste snålt.

Har du inte kommit på knepet med att använda pärlnål och trä upp på garnet innan du stickar - och peta fram på avigan? Det är enklare än att sy på, tror jag.

Elisabet said...

qi: på den undre bilden står det skrivet qi på tröjan eller vad det nu är ...., det är bara DU .

qi said...

bloggblad: När jag besökte garnbutiken frågade jag om detta hur man fick de små pärlorna på garnet, fick tips om att fästa en sytråd i garnet. Pärlnål nämnde de också något om... Säkert enklare än det jag gjorde... :-)

elisabet: Jaså, du såg det med...? :-)

kersti said...

Så skoj att sticka. Jag gjorde det jämt förr gick ingenstans utan en sticking. Sedan har jag tappat bort det som så mycket annat. Kanske dags att hitta tillbaka till det. Det är så meditativt på något sätt.
Har kikat in hos dig ett tag nu utan att lämna spår. Men nu tyckte jag att det var dags. Kersti

Annela said...

Heja qi!
Jag förstår att du inte hinner blogga. Men jag hoppas att du snart kommer till garnaffären igen och stannar och stickar en stund. Det var så roligt sist och visst är det en mysig butik, som jag har förmånen att få vara i.
Kanske fler göteborgsbloggare också blir sugna på att sticka nu.
I så fall är det bara att titta in.
Ni är så välkomna!!

cosifanlips said...

skall se om jag får nån ny blogg nån gång ml

Matildas fikarum said...

Det är sällan jag stickar något nu. Jag väntar på att lusten ska falla på igen, vilket oftast sker på sommaren, konstigt nog.

carulmare said...

Åå, den understa tycker jag om. Vilken stilig modell! Den blir fin - till hösten, kanske? Färgen är också så ljuvlig.

När jag var yngre, stickade jag ganska mycket - men jag tyckte inte om att följa beskrivningar, inte ens mina egna...! Därför blev det alltid något fel... och så fick jag dra upp och börja om igen. Men någon enstaka gång lyckades jag också...!:)

Evas blogg said...

Mycket snygga tröjor!! jag som älskar blått blev mest förtjust i den undre, så vacker!!