2011-09-24

I stället för bokmässan...


... får det idag bli detta (bl a): Tidningen "Vi läser" och många koppar varm te i den Penguin Books-mugg jag fick som välkomstpresent när jag började prenumerera. En nyutbruten förkylning med hosta gör att jag väljer att stanna hemma i fåtöjlen.

"Vi läser" är en mycket bra tidning om man som jag gillar att läsa om litteratur. I detta nummer hittar jag bland mycket annat:

  • Leif G W Perssons böcker ska filmas i USA. Som Evert Bäckström är tydligen James Gandolfini (Sopranos) aktuell. Jag håller med tidningen som skriver "Det låter som a match made in heaven"...

  • En bra artikel om Jonas Karlsson, skådespelaren som kommer med en ny novellsamling

  • Stor artikel om författarnas Berlin, en stad jag längtar efter att besöka igen

  • Stephen Hawking kommer med en ny bok, "Den stora planen". Jag såg en dokumentär om honom på TV och blev imponerad och intresserad. I dessa dagar när t o m Einstein ifrågasätts är det spännande att ta reda på hur en av världens smartaste människor tänker sig att universum uppkommit och vart vi är på väg

  • Massor av boktips, både på nya böcker och klassiker

  • Ett ganska svårt litteraturkorsord (varar minst hela helgen...)

  • Inga andra annonser än såna som gäller böcker
Senare blir det annan läsning i form av Siri Hustvedts "Sommaren utan män", en titel som gör mig mycket nyfiken...

7 comments:

Ruta Ett said...

Den tidningen verkar väldigt intressant. Man kanske borde prenumerera?
Jag har börjat på Sigris Hustvedt och den är inte dum. Längtar till sängen så jag kan läsa mer.
Jag har inte varit på bokmässan. Jag har varit på kurs idag och tror inte att jag har energi till att gå i morgon - men jag är väldigt sugen.
Krya på dig!

qi said...

Ruta Ett: Jag hade planerat för bokmässan, men p g a förkylning och idag migrän så har det varit omöjligt. Har sovit större delen av dagen. Nu känns set bättre så det blir jobb i morgon. Vad är det för kurs du varit på?

Elisabet. said...

Jag säger som Ruta Ett. I ett par års tid har jag haft själva tidningen Vi, men tyckte mig inte ha råd. Eller prioriterade väl på något annat vis ,-)
Kanske ..., skulle man ...?

qi said...

Elisabet: Om man som jag älskar böcker och försöker hänga med i vad som händer i litteraturvärlden finns ingen bättre tidning. Tror jag...

Amber said...

Vad fin din blogg har blivit! Böcker, ja. Bland det viktigaste i mitt liv! Läser bl a (läser alltid väldigt många samtidigt) The Enchantment of Lily Dahl av Siri Hustvedt - kom 1997. Helt ok, men inte mer.

Spännande att du ska skriva mer om böcker!

Breathless said...

Jag älskar "Vi Läser", den är riktigt bra. Inte alls pretentiös utan underhållande och informativ.
Gillar nya boktemat på din blogg, stiligt!

qi said...

Amber: Böcker är viktiga. Jag började läsa Siri Hustvedts senaste bok "Sommaren utan män" men jag blev besviken, det kändes som om den skrivits alldeles för snabbt, höll inte alls samma kvalitet som "Vad jag älskade". Så den ligger på is ett tag... Läste i stället alldeles nyss ut hennes makes, Paul Austers, "Osynlig" och den höll mig fängslad ända till sista sidan...

Breathless: Tack! Jag kom på att det är böcker som gäller för mig just nu, att blogga om menar jag. Men att läsa om mode och vackra saker och korta frisyrer det gillar jag verkligen också! :-)