2006-07-04

Ännu en varm dag...

... och som vanligt ger mig mina katter tysta råd genom att visa vad som är lämpligast att göra: Ligga lågt, stanna i skuggan, slappna av och inte göra något som inte är nödvändigt.Till dagens stilla njutning hör att den första krasseblomman slagit ut. I år blev det en blekgul. Krasse är en av mina favoritblommor. Tycker om den för de livsbejakande färgerna, doften, de vackra bladen och att den blommar ända fram i oktober.

10 comments:

Anonymous said...

Hej! Har lyckats kapa åt mig en dator på sjukhuset! Ditt kort hittade till rätt avdelning idag, tack så jättemycket. Det var så gulligt. Vad skönt att se att ni njuter av värmen och att du har det bra.
Jag börjar få ordning på kroppen nu, har fått nytt blod, penicillin och diverse andra medicamenter. Dock är jag svag i hela kroppen mede så lågt blodvärde så det tar ett tag att få tillbaka flåset. Blir kvar på sjukhuset i alla fall veckan ut skulle jag tro. Så än en gång STORT TACK för alla uppmuntrande kort o sms.
/Kram, Helene N

Elisabet said...

På mitt livs första balkon, i Kungsängen utanför Sthlm, planterade vi krasse, petunior och rosenbönor.
Krassen var orangefärgad och växte nåt så otroligt.
Jag minns ännu lyckan.

Qi said...

Visst är det så att krassen slår en med häpnad! När jag var sjuk, för ganska länge sedan, var det krassens orange-gula blommor och doften som för mig kom att representera livsmodet. Sedan dess är det min favoritblomma.

Inkan said...

Jag har också alltid indiankrasse vid köksfönstret samt att de växer även 'hej vilt' i olika krukor tillsammans med andra blommor på vår stora trappa.
En del höstar har krassen blommat ända in i november! Då brukar jag klippa av de rankor som har fina blommor och knoppar och sätta i en vas inomhus. Ställer dem i mitt sovrumsfönster... Och tänk - de fortsätter att växa och blomma ett par veckor till. Vilken livskraft!De är underbara.

londongirl said...

Vilken gosekisse du har! Här ligger katterna också i skuggan och får fart framåt kvällen. Krassen är helt underbar. Finns så många sorter. Hittade frön i London för många år sen som hette "Alaska". Har sen hittat den i Sverige men inte de senaste åren. Den har gröna och vita blad och är fantastiskt fin med vita tobaksblommor tex.

Source said...

Idag gjorde jag något som katten inte gör. Jag tog båten ut och badade med mina två söner (18/20). Äntligen är de här och det var en magisk stund när vi dök i det ännu friska vattnet och bara lapade sol.

Kanman fortfarande hitta krasse eller är det frön som ska ner på försommaren. Ser så lockande ut.

Qi said...

Inkan: Vad roligt att du också gillar krasse! Brukar också ta in de sista långa ränkena och sätta i en genomskinlig vas. Vackert!

londongirl: "Alaska" är ny för mig, skall hålla ögonen öppna! Det är roligt med nya sorter.

source: Krassefrön kan du säkert så under hela sommaren. Det tar en stund innan blommorna kommer, men å andra sidan håller dom på och blommar långt in på hösten.

Ellis said...

Krasse är en underbar blomma! De blir så frodiga och blommorna är helt ljuvliga!

Klok kisse du har, och så söt!!

Qi said...

ellis: Jo, ella är klok och fin. Precis som din Toksnok...

Loussan said...

tänk att katter har rätt inställing till livet, äta sova och njuta