2006-07-06

Tinnituskyla

De senare åren har min frys låtit som den värsta formen av tinnitus när den är igång. Och det är den ofta, vilket har till följd att elräkningen skjutit i höjden alldeles kolossalt (även frånsett alla andra höjningar av den som... ja ni vet). Anläggningen höll på att driva mig till vansinne. Till saken hör att den är 26 år gammal så jag borde byta ut den mot något mer energisnålt och tystare i vilket fall som helst. Men inte orkat.

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen, gjort en för mig stor kapitalinvestering och i morgon kommer min nya kyl/frysanläggning! Den är 30 cm högre än den tidigare så för att få plats har skåpet ovanför den gamla idag monterats bort. På årets hittills varmaste dag! Pust, stön, men jag hade hjälp, som tur var... Tack snälla U! Nu måste dock det som stod i de (inser jag nu) väldigt praktiska hyllorna disponeras om till andra ställen i köket. För att göra detta måste en hel del saker tas bort ur nu tillgängliga hyllor. Stön, pust, det är fortfarande varmaste dan i år...

Sen måste jag i morgon frosta ur den gamla frysen så att de som kommer och kör bort den inte får med sig en massa is som smälter i hettan. (Ja, det är väldigt mycket is i den...) Eftersom det antagligen är lika varmt i morgon och jag har förköpt mig på glass så lär det bli mycket glassätande här.

Den nya frysen är enligt alla rön tyst… och självavfrostande! Jag återkommer med en rapport när den är installerad.

Bilden visar den gamla trotjänarkylen. En nackdel är att all briljant kyskåpspoesi fick plockas ner...

5 comments:

Bloggblad said...

Men de som hämtar den gamla kan kyla ner sig med resterna!

Det Mörka Hotet said...

Coolt...!

Samuel

Ellis said...

Grattis till nyheterna, får man väl säga. :-)

Ha en riktigt skön helg!! Själv kommer jag att ha fullt med flytt, så det blir nog inget internettande för mig.

Kram!

Elisabet said...

Å, jag borde frosta ur mitt frysfack i kylskåpet, det börjar likna Nordpolen.
Men jag orkar inte. Inte i den här värmen.
Lyckliga dig ... ny frys.

Qi said...

bloggblad: tänkte inte på det... ;-)

Samuel: Ja, visst är det!!! :-)

ellis: Lycka till med flytten, det kommer att bli så bra, jag har sett dina bilder från huset. Och så är det ju din älskade morfars och mormors hus... Kram!

Elisabet: Ja, jag är väldigt glad för min nya frys. Barnsligt glad! Just nu står den gamla och frostar av, det porlar ut massor av vatten och rasslar när isbitar ramlar...