2008-09-07

Aldrig, ......sa jag i våras, att jag kommer att läsa den boken! Och nu gör jag det ändå. Varför?

Såg den på biblioteket för ett tag sedan, tänkte jag lånar och tittar igenom den. Tjockare än bibeln, och med samma tunna papper. Inte ens paginerad. Började läsa lite... och fastnade! Intresset vaknade direkt, och eftersom jag insåg att denna bok kommer att ta lång tid för mig att ta mig igenom, bibliotekets fyra veckor skulle inte räcka långt, köpte jag ett eget ex. Nu sitter jag ute och läser med pennan i hand, många fina formuleringar som jag tycker om markeras. Han är sympatisk och osympatisk, säger emot sig själv ibland, avslöjar sin ångest och även tillkortakommanden. Dessutom får jag följa arbetet från skrivandet av en pjäs, repetitionerna och till sist uppförandet. De flesta människor han skriver om benämner han med bara förnamnet och jag har inte aning om vilka de är. Men det gör mig inget det är inte det som intresserar mig. Utan sättet han skriver på. Som att han inte tvekar om att skriva om precis allt han gör och vad han tänker. Det känns ärligt. Men hur ärlig är han, när kommer tankarna om att han ska ge ut detta? Och varför?

Jag har kommit till våren 2001 och det återstår drygt fyra dagboksår. Boken kommer att följa mig ett långt tag till innan jag läst ut den...

Bokhora har också läst och funderar på detta.

5 comments:

Amber said...

Nehej, jag har aldrig heller tänkt läsa den. Men du är en rackare till att få mig intresserad, så snart böjer jag mig väl. :-)

Inkan said...

Boken ligger i min "Att-läsa-hög" men jag harb ännu inte börjat.

Har just nu en både intressant och inspirerande bok på gång: "Empati och engagemang - En kvinnolinje i svensk journalistik" som kom ut nu i augusti via bloggare Helena von Hofstens förlag Tusculum.
Och jag är helt fångad: kvinnor kan och kvinnor är jäkligt duktiga!
Jag älskare alla dessa skrivande kvinnor!!!

qi said...

amber: Låna först och se om det är något för dig. Det är så olika hur man tycker...

inkan: Ska bli kul att höra vad du tycker! Jag har själv en stoor "att-läsa-hög". Det känns bra att veta att nya läsupplevelser väntar på mig...

Bloggblad said...

En sån bok som jag nog lånar hem, bläddrar lite i för att se stilen, och sen lämnar tillbaka...

qi said...

bloggblad: Så hade jag också tänkt, men det blev inte så...