2008-09-05

Fredag

Hade tänkt ta mig till stan idag, men allt och inget kom i vägen… Varför skulle jag in dit? Jag går här hemma i stället och gör det jag känner för i stunden. Dessa lediga dagar gavs till mig utan att jag bad om det. Dessa dagar gäller inga regler.

Tvättar, byter lakan, kör diskmaskinen, duschar, tvättar håret, läser mina två morgontidningar. Länge läser jag.

Vi försöker hitta på något roligt att äta, Johan och jag, det går dåligt. Äter två söta glassar med choklad på efter varandra. Inga regler gäller idag, dricker ett glas vitt vin på eftermiddagen, tror det är lördag idag. Fast det är det inte.

Hittar, äntligen!, ”Simone och jag” av Åsa Moberg på ett antikvariat och beställer den. Den boken har jag saknat i flera år, slut på förlaget som den är. Nu lånar jag aldrig ut den mer!

Sista lediga fredagen på ett tag. Idag gäller inga regler.

4 comments:

JULIE K said...

Tycker du det er skønt med slika dagar, eller gillar du best dagar som har fasta regler?

qi said...

Julie: Hej, roligt att du är här igen! Jag tycker det är skönt med såna här dagar utan något speciellt inplanerat. Men jag vill inte leva så jämt. Jag behöver vardagsrutiner för att må riktigt bra. Och så behöver jag ha ett mål med det jag gör, något att sträva efter. Det är detta jag håller på at bygga upp nu. Jag tror att det blir bra när jag startar min arbetsträning nu på måndag.

Elisabet said...

Fredagkväll i Ystad blir Marinan med PV och två glas underbart gott rött vin från Chile och lika god mat och hjärtat blir varmt och jag vill säga hur mycket jag tycker om honom, men gör det inte, jag säger bara att maten var jättegod och tack, så snällt av dig.

Men jag stryker honom över handen.

Och nu har jag läst hos dig.
Och sett alla bilderna.
Och läst om mötet.

Spännande.

Vi är många som går i närheten av dig på Vägen, qi.

Som småpratar lite och vill värma och stötta.

qi said...

elisabet: Tack. Du är en pärla som ser och förstår läget. Visst är det spännande så det förslår. I morgon börjar jag, rapport kommer...

Kram från qi