2008-11-30

Första advent...


... och den firas i stillhet i fåtöljen. Tillsammans med herr Lars Norén som jag delat mitt liv med de senaste månaderna. Jag har nu tagit mig genom halva boken och det motsvarar nästan två av de fem år som Norén delar med sig av. Jag tycker mycket om sällskapet. Jag vet inte om jag kommer att komma med en mer utförlig recension när jag läst ut den, men som sagt, jag tycker om den. Hittills i alla fall. Ibland skriver han så vackert att jag nästan gråter. Jag kan förstå att den retat upp många, men han är modig, om man kan säga det om en som sätter alla sina relationer på spel genom att publicera sin sanning.Hoppas ni får en fin första advent mina vänner.

Obs! Detta är en arrangerad bild, så här prydligt
brukar det inte vara på mitt bord vid fåtöljen.

12 comments:

carulmare said...

Följde dina länkar och läste lite om Lars Norén på Wikipedia och bokus.com. Det kan verkligen vara intressant att följa en mänska som berättar om sitt dagliga liv, ärligt och i detalj. Det ger kanske en sådan närhetskänsla? Är det en mänska som verkligen kan skriva och berätta, blir det förstås en ännu större upplevelse.

Hälsa Mannen i ditt liv från mig... och Glad Lillajul! Ja, det är ju så vi säger här. Advent är det visst bara prästerna som kommer ihåg! :)

qi said...

carulmare: Tack, Glad Lillajul önskar jag dig med! Mannen i mitt liv just nu, ja så kan det faktiskt kännas när jag med hjälp av hans bok lär känna hans tankar om det mesta. Han är som människor är mest, skriver att han ska göra en sak och nästa dag skjuter han upp det osv. Han vacklar fram och tillbaka i åsikterna hur en kollega eller vän är. Han beskriver sin depression, hur ledsen han är, hur glad han är, hur förälskad han är mm. Och som han skriver...

Bloggblad said...

Vad roligt att läsa nåt positivt om den boken, jag har annars bara läst nerskrivningar om den.

Fin adventsstämning på bilden.

qi said...

Bloggblad: Jag känner ett stort lugn när jag läser boken. Det är ingen bok att klämma i sig på en vecka. Boken får mig att tänka på mitt eget liv, vad som är viktigt och vad man måste göra ibland för att finna ro. Och sig själv..

Inkan said...

Vilka härliga färger du fick på kortet - ser magiskt ut.
Jag har ännu inte påbörjat Norén - jag har ju andra böcker på gång. Och just nu tar allt så lång tid för mig.

qi said...

Inkan: Jag såg på din blogg att du fått intressant påfyllning i bokhyllan! Allt har sin tid, för oss som älskar böcker är läsandet kvalitetstid.

Det Mörka Hotet said...

Ve och fasa, jag har aldrig läst Lars Norén!

Har du någon av honom som du kan rekommendera?

qi said...

samuel: Denna bok är den enda jag läst av honom. Annars skriver han mest svarta dramer för teatern. Jag har aldrig lyckats se någon teater av honom, kanske blir det av när han blir chef för folkteatern i Göteborg nästa år. Fast han ska vara ganska svår. Men boken "En dramatikers dagbok" är inte svår. Bara lång... :-)

Helena/roomservice.blogg.se said...

Det ska bli spännande att få höra om detta äventyr i litteraturens vandringar...

smulan said...

Noréns Dagbok har jag delvis läst. Jag fann den urtråkig faktiskt så jag läste bara en del. Jag blev trött på hans ständiga bråk med flickvänner och all sushiätning var och varannan dag. Men det var ju lite kul att få lite inblick i hans teaterarbeten, förstås..

cosifan said...

Stillhetens tid är här...även hos mig.
Fast packningen till helgens aktiviteter är förstås tidskrävande men kul.

qi said...

helena: Ja, jag kommer att rapportera vidare om denna! Men det gäller att ha tålamod, denna herre kräver sin tid..

smulan: Jag sympatiserar inte med allt han gör, ibland tycker jag att han bär sig väldigt illa åt, framför allt mot sina kvinnor, men även mot andra. Men denna ärlighet, även om de svarta och "dåliga" sidorna, gör att jag fastnar. Dessutom känner jag att boken väcker frågor och känslor inom mig. Får mig att tänka på mitt eget liv. Fast den är lång... :-) Men det gillar jag i detta fall!

cosifan: Jag förstår att det är mycket nu... Hoppas affärerna går bra i helgen! Och att du inte tröttar ut dig för mycket...