2008-11-15

Oredan


Mina glasögon har försvunnit! De försvann för snart en vecka sedan och jag saknar dem enormt. De har inte lämnat lägenheten, det vet jag, men jag hittar dem inte! De är lätta och tar inte mycket plats, lite anonyma, men jag älskar dem. Man kan säga att de är mitt viktigaste verktyg här i livet. Specialgjorda för mig och mina behov. Veckan som gått har jag fått använda dess företrädare som i jämförelse med de senaste är tunga och ger mig huvudvärk.

Förutom att glasögonen försvunnit har papperet med pinkoden till min mobiltelefon försvunnit. Så nu kan jag inte ringa på den förrän jag hittar det. Ja, mobilen råkade bli så urladdad att den tillfälligt gav upp andan och släckte ner helt. Och det lär den vara tills jag hittar pinkoden igen.

Det är rörigt hemma som ni förstår. Jag ska ägna helgen till att röja upp här hemma, skapa ordning och reda, slänga allt onödigt osv. Hitta allt jag slarvat bort. Sen ska allt bli bra...

Jag tror ibland att livet ska ordna sig bara jag får mer ordning runt omkring mig här hemma. Men, djupt inne i mig vet jag att det inte är så. Det är ingen ordning på livet helt enkelt! Och kommer aldrig att bli. Åtminstone inte för mig.

8 comments:

Elisabet said...

Så där är det verkligen. Eller, jag menar så här .., när jag har det kaotiskt inombords, då börjar jag plötsligt att städa och röja i skåp och lådor och i garderoberna.

Det är som jag inbillar mig att det yttre, om det bara är fint där, så ska allt annat ordna sig ..-)

pv köpte mig nya läsglasögon idag, på nån billighetsaffär. Styrka 1.5. Helt perfekta

Annela said...

Jag har pajat mina och går också omkring med huvudvärk. Jag hoppas att du hittar dem snart. Det är inte kul att vara utan. Det där med pinkoden kan du oedna. Ring din leverantör t.ex.telia (telefonnumret brukar finnas på hemsidan) och säg att du har glömt din pinkod pch begär att få din PUKkod, så kan du öppna din telefon igen. Ibland kan man hitta den på leverantörens hemsida på Mina Sidor.
Lycka till!

qi said...

elisabet: Det är ju så mycket lättare att rätta till det yttre kaoset jämfört med det inre.. :-)

annela: Pinnkodspapperet hittades igår, så nu fungerar åtminstone mobilen. Men Glasögonen är fortfarande borta. Börjar bli rädd att de åkt med någon soppåse eller pappersåtervinningskasse ut... Fortsätter leta och fundera på var de kan ha hamnat... :-(

carulmare said...

Oj, så otrevligt det lät! Man får ju huvudvärk så fort något ändras för ögonen...

Ja, och synen förändras också, när man byter glasögon. Det märkte jag tydligt, när jag började ha läsglasögon. Nu kan jag inte läsa alls med mina långsynsglasögon. Bokstäverna har börjat se ut som små gråa regnmoln. Det ger mig problem, när jag skall läsa något som inte är på 30-40 centimeters håll. Men jag har blivit bättre på att läsa helt utan glasögon... Dethär är märkligt, jag kan inte låta bli att nämna det. Att ögonen är så känsliga och föränderliga...

Sympatiserar... och hoppas att du får tillbaka dina bästa läsverktyg... snarast!!

qi said...

carulmare: Det är vid såna här tillfällen man verkligen inser hur viktigt det är att se bra. Jag SAKNAR mina glasögon och kommer att göra allt för att snabbt skaffa "ersättningsögon av någon typ. Tack för din sympati!! :-)

Det Mörka Hotet said...

Hm, har du gått igenom tröjor/jackor som du haft den senaste tiden? Ibland kan man finna saker där.

Elisabet said...

Har du hittat dom?

(Word-verification: ditin ..., det kanske är ett Tecken .,.du ska gå ditin och leta!)

qi said...

samuel och elisabet: De är borta. Fortfarande. Säkert för alltid. De har troligen följt med någon soppåse eller pappersåtervinningskasse. Jag har ingen annan förklaring. Sörjer...