2008-11-18

Spännande bok!


Den här boken ska jag skaffa! Är den lika bra som recensionen lovar så vore det något som våra politiker borde läsa innan de beslutar om att utbrända ska snabbt rehabiliteras tillbaka i arbete. Jag återkommer med en egen recension när jag läst den.

"Att leva som utbränd" av Mia-Marie Hammarin

9 comments:

Bloggblad said...

Det är rätt märkligt att det går att få ut så många böcker i det ämnet! Jag har läst några stycken... men nu när jag känner att det inte luktar tapetklister längre, har jag tappat lusten för väggen-böcker.
Men jag hoppas den är bra, man blir lättare besviken om ALLA säger att den är bra, och så tycker man inte det...

qi said...

bloggblad: Du har rätt, det finns många, men denna verkar annorlunda. Som sagt, jag återkommer när jag läst den!

Gladana said...

Spännande bok, har du fler tips på sån litteratur?
Kram från en ny bloggläsare

carulmare said...

Oj... här fanns mycket som åtminstone jag kan känna igen. Livströttheten, framför allt... och orsaken, att man in något kritiskt skede har gett upp... ofrivilligt. Lösningarna är känns också igen... fast jag tror att jag borde se om mitt nätverk lite mera... Och som kronan på verket så tar hon upp begreppet autenticitet!

Radar upp några meningar som jag tyckte var extra bra:

Medan andra tycks vara fulla av dådkraft och energi går den levnadströtte omkring som i en annan värld.

Av olika anledningar tycks dessa människor inte ha kommit till sin rätt tidigare och i något kritiskt skede har de inte orkat längre utan gett upp. Vilket inte ska tolkas som frivillighet.

Inte helt oväntat har de funnit läkedom i att ägna sig åt konst, odla sin trädgård, vara ute i naturen och ha ett bra nätverk.

qi said...

gladana: Hej och välkommen hit! Nej, jag har inga såna tips just nu, men det kommer kanske?

carulmare: Precis som du kände jag igen mig väldigt väl i det som skrevs i artikeln. Ska bli spännande att läsa hela boken. Det har skrivits ganska mycket i ämnet men den här verkar annorlunda.

Josephine i Bryssel said...

tack för boktipset - jag är inte utbränd och har väl aldrig varit i närheten av att bli det, men när jag var 20 gick jag igenom en rejäl kris med påföljande depression så jag vet vad det är att inte "orka".

qi said...

Josephine i Bryssel: Välkommen hit! Kris och depression, utbränd, det finns många namn men känslorna av trötthet och uppgivenhet är säkert desamma. Jag har inte börjat med boken ännu, kommer att skriva mer om den när jag läst den.

smulan said...

Qi!
Jag tror att det är den boken som den här bloggmadamen medverkar i
http://bakomberget.blogspot.com/
Åtminstone är det hennes akvarellmålning som pryder omslaget!

qi said...

smulan: Det stämmer, nu ser jag det när jag kollar! Spännande! Jag har inte börjat på den ännu, du vet, Norén... Men snart ska jag börja på den här boken!