2010-03-26

Det ljusnar...

... äntligen!

Ljuset, våren stormar in nu, på fler än ett sätt. Snödrivan utanför blir mindre för varje dag. Fåglarna sjunger och har sig. Ella-katten har nerlagt sin första vårmus och levererat den till dörrmattan, precis lagom för mig att sätta min fot på när jag stapplar ut för att hämta posten.

Jag stapplar inte längre så illa,och jag har fått reda på resultatet av röntgenundersökningen. Det var ingen artros, det var fraktur
er i bäckenet... Hur dessa frakturer uppstått vet jag inte men misstänker att det kan röra sig om benskörhet. Ska träffa min läkare nästa onsdags, då får jag veta hur vi går vidare.

Men jag har inte längre så ont, och det är fantastiskt! Antagligen har frakturerna läkt medan jag hållit mig i stillhet och inte belastat skelettet så mycket.

Nu väntar jag på att FK ska kontakta mig om eventuella taxiresor till jobbet.

.

5 comments:

Elisabet said...

Så härligt för dig, qi!

Och jag gick uppför tre trappor ikväll och kände mig sååå lycklig, ja, att jag alls kunde .-)

Nu är jag lyckligast i världen, med sigge, pElle och pv och datorn och valnötter och ett glas gott rött vin intill mig.

qi said...

Elisabet: Jag är så glad för din skull, att du fått och får det så bra. Det krävs mod att ta steget mot kärleken, men vinsten är fantastisk och du är värd all lycka. Kram till er båda! (Ja, och till pElle och sigge med...)

carulmare said...

Vad härligt att inte ha ont längre!

Men det undrar jag över, är inte artros detsamma som benskörhet? Nej, inte riktigt (kollar med Wikipedia): det är osteoporos och osteoartrit. Min mamma har haft osteoporos, men har lyckats få det att gå tillbaka... eller möjligen stoppa upp.

Har du kollat dina värden någongång (i fråga om benskörhet)?

qi said...

carulmare: Jag har inte kollat mina värden när det gäller benskörhet. Så det är dags att göra det tycker jag. Ska träffa min doktor på onsdag, får se vad han tycker...

Det där onda kommer och går förresten, i morse vaknade jag med värk, igår var den borta. Humöret stiger och faller allt efter värknivån. Se där fick jag klaga lite igen.. :-)

Bloggblad said...

Åh, det låter ju jätteskönt. Hoppas att det fortsätter att gå åt rätt håll!