2006-09-23

Äntligen...

...bokmässa! Som jag sett fram emot detta... Uppe tidigt för att kunna vara där från början, de öppnar portarna kl 9.00. På pendeltåget in till stan ser jag andra kvinnor i min ålder som jag antar är på väg till samma ställe. Jodå, vi stiger alla av vid Lisebergstationen och beger oss till Svenska mässan. Trots att klockan bara är 9.05 så är köerna för att komma in redan långa. Men det går ganska fort ändå.

Och så kommer jag in i de väldiga lokalerna och det är folk och böcker överallt. Hade en plan innan jag gick hit, men den spricker direkt. Dras bara med och följer nån sorts ström. Stannar här och där, pratar med människor jag aldrig pratat med förut.

Så börjar det bli dags för att leta mig till Ny scen där Annika Bryn och Anna Jansson skall frågas ut om sina böcker. Hittar till slut och där står hon, Annika. Går fram till henne, ler och säger du vet inte vem jag är men vi känner varandra genom bloggen, det är jag som är qi. Jag får en stor kram och det känns väldigt lätt att prata med henne. Annika har inte träffat Anna Jansson, den andra deckarförfattarinnan, tidigare men jag såg henne på TV i K-special igår och kan peka ut henne. De går upp på scen och de berättar om sina böcker som båda utspelar sig på Gotland. Det blir en trivsam kvart.


Annika Bryn och Anna Jansson diskuterar mord på Gotland

Tyvärr slog trötthet och ryggvärk till efter en stund så jag var tvungen att gå hem tidigare än jag tänkt. Därför blev det inte av att jag såg och pratade mer med Annika under mässan. Sorry Annika, vi får prata mer någon annan gång...

25 comments:

Heffa said...

Åhh, vad avis jag blir!! Vill också vara där!!

Fortsatt trevlig helg!

Kram

Bloggblad said...

Jag med är avis. Tänk så enkelt för dem som bor nära. Jag måste beställa tåg låååångt i förväg - lördagskvällar går inga tåg numera, då blir det buss 5 timmar, och vem orkar det? (Jo, jag, för 3 år sen...)

LindaLotta said...

Vilken grej, bara stega fram sådär :)
Hoppas du känner dig lite piggare imorgon efter en natts sömn.

Det Mörka Hotet said...

Åh, så härligt för dig! Rena rama himmelriket för oss ordälskare, synd bara att du var tvungen att gå hem tidigare.

Det var ju så där det skulle ha blivit för mig också - men jag hade "räknat" fel och trodde att döttrarna skulle vara hos deras mamma, men icke...

Det får bli nästa gång!

Samuel

Roomie said...

Vad glad jag blir att se att du fortfarande målar - får jag visa upp dina bilder igen?

Qi said...

heffa: Tack det samma vad gäller fortsatta helgen!

bloggblad: Det är så roligt när något man gillar så mycket inte är i Stockholm utan i Göteborg.

lindalotta: Det kändes inte alls svårt att stega fram, det kändes som om jag redan kände henne lite.

Samuel: Då kanske vi ses nästa år!

room: Längesedan, roligt att se dig igen, visst får du visa bilderna om du vill!

ab said...

Hej Qi, det var kul att träffas! Och vilken fin och rolig bild!

Julie said...

....men så roligt. Bokmessa, tenk det. Har aldrig varit på noe sånt, men jag elsker ju bøcker så tycker dette høres ut som rene drømmen. Så utrolig roligt at du traff Annika da och fikk høre på henne : )

Qi said...

Annika (ab): Ja, roligt att träffas och det hade varit roligt att prata mer, får bli en annan gång!

Julie: Det kommer en ny mässa nästa år! Kom hit då! :-)

mammamia said...

Lite avis blir man,bokmässan har jag längtat efter i många år och ännu inte kommit dit..
Iår var jag iofs i Haparanda men kanske nästa år...

Qi said...

mammamia: Ja, det blir ju en mässa nästa år igen, då kan du komma.

Anne-Maj said...

Det lät så roligt, men ingen panik att gå hem tidigare. Det är ju nästa år och nästa år! Jag ska absolut dit nästa år. Tänka sig att du träffat Annika! Det vill ja också.

Celia said...

I så många år har jag som bokälskare tänkt att jag ska åka till bokmässan. Jag bor inte så oändligt långt från Göteborg heller. Och ändå har jag fortfarande inte kommit dit. Det är konstigt - man kan resa kors och tvärs över jordklotet men väl hemma kan det ibland vara en oändlighet bara att ta sig runt hörnet. Men nu fick jag i alla fall ta del av mässan genom din blogg. Tack för det.

markisen said...

Åhh bokmässa låter härligt, tänk att bara få frossa runt bland alla böcker... Känner igen tröttheten också, det är så otroligt mycket intryck som ska bearbetas, går själv på en hel del mässor i jobbet och behöver en vecka för att ta igen mig...

Elisabet said...

En enda gång har jag varit på bokmässa och tur är det; för jag höll på att förköpa mig alldeles .., böcker och vykort och affischer och gud-vet-allt!
Men underbart!

Qi said...

anne-maj, celia, markisen och elisabet: Skall vi satsa på att ses på bokmässan nästa år? Det vore väldigt kul!

Eva said...

Varje år vill jag dit, igen. Det var fantastiskt att gå där i vimlet. Men 80 mil, det är långt och det kostar pengar. Men visst ska jag dit igen. Säkert. Förstår att du blev trött. När jag var där för fyra år sen ( tror jag det var ), gick vi där under tre hela dagar. När jag kom hem blev jag sängliggande, en fruktansvärd värk i kroppen. Men kul hade jag, de dagar jag var i Götet!

Qi said...

eva: Jag har varit rätt "däckad" i två dagar efter mässan. Trots att jag bara gick där ett par timmar. Det var så mycket folk och intryck att jag kände mig alldeles snurrig efter ett tag. Men ändå alldeles underbart...

Eva said...

Precis så kändes det för mig också. Och som du skriver, trots det, alldeles underbart!

Bloggblad said...

Nästa år - bloggarträff på bokmässan? Med lite fler deltagare än de som redan hade en träff där.
Jag ska alldeles säkert boka in de dagarna i god tid. Jag har varit med 2 ggr och det var helt underbart.

Qi said...

Bloggblad: en bloggträff nästa års bokmässa? Ja! Jättekul vore det!

Översättarhelena said...

Självklart blir det en ny bloggträff nästa år! Vi hade jättetrevligt på årets bloggträff, men saknade förstås er som inte var med :(

Qi said...

översättarhelena: Nästa år blir ni fler! Skall bli roligt! :-)

Kinna said...

Vad roligt! Jag har aldrig varit på bokmässan. Kanske kommer du och träffar mig på Det goda köket i Älvsjö. Det vore skoj (fast du bor nära Göteborg vad jag förstår). kram

Qi said...

Kinna: Hade varit roligt att träffa dig i Älvsjö, men tyvärr, det är för långt bort... Kram