2006-09-15

Tidig morgon


Jag vaknar tidigt, nog tidigt för att se att ljuset som kommer in genom persiennen är alldeles brandgult. Går upp och får se en mycket vacker soluppgång.

Öppnar ytterdörren för att släppa ut mina två katter, som är mycket förvånade med tanke på tiden, och ganska yrvakna. Men de går ut i alla fall, de älskar att vara ute, speciellt på mornarna. Efter en liten stund kommer de in igen. Sätter sig så långt ifrån den öppna ytterdörren som möjligt. Jag får en känsla av att det är något därute som skrämt dem. Jag går ut och tittar.

Det blåser i skogen utanför. Rejält! Alla bladen vänder sig och det LÅTER om träden. Som om vinden får skogen att sjunga. Och jag kommer direkt att tänka på Heléne som begravs idag. Står och ser på hur vinden far genom träden, och jag ler. För det känns som en hälsning från en som var som vinden. Heléne. Busig och rolig. Arg och målmedveten. Uppfriskande och omskakande. Ärlig.

Hej då Heléne, titta gärna förbi fler gånger...

4 comments:

Pocahontas said...

Underbart foto!
Soluppgångar och solnedgångar blir magiska.

Det har varit lite krångel och är fortfarande på en del bloggar som hänger ihop med Blogger.com.

Qi said...

Inkan: Ja, idag har det varit struligt på blogger! Min blogg försvann helt, men jag fick tips från en bloggkamrat att jag skulle göra "republish" av den. Då kom den tillbaka.

Det var länge sedan jag såg en soluppgång och den i morse, som fotot visar, var verkligen magisk...

Anne-Maj said...

Det var längesen jag såg soluppgången. Varför? tar mig en funderare *ler*

mammamia said...

Soluppgång är vackert,det flesta fotograferar mest solnedgångar,undrar varför?