2006-11-22

Dagens utsikt

Kl 11.00 fm...

Här är ösregn och översvämmade åar, som blir floder, som blir sjöar! Blött och surt med andra ord. Även katterna är sura på vädret, vill inte gå ut. Och i garaget står min bil, jättesur! Den var nämligen ute i regnet igår förmiddag och igår kväll kom en som hade granngaraget in till mig och sa att ljuset på bilen stod och brann. Ut och kollade, visst var halvljuset på och när jag försökte starta den så ville den inte alls...

Blir så trött...

16 comments:

bert said...

Här blir det inte ljust på hela dagen idag. Regnet strilar för, jag vet inte vilken dag i ordningen. Inte ser det ut att upphöra till helgen ens.

November är en trist månad. Men jag trodde denna skulle bli bra m.t.p. den halvmeter snö som dråsade ner i oktober.

Men den är borta nu. Göteborgsväder. Som sagt. :-D

Matildas fikarum said...

Usch och fy för bilar som krånglar. Inte kul.

Anonymous said...

Här i Cornwall är vädret faktiskt inte så mycket bättre. Regn och blåst mest varje dag och det lär skall hålla i sig hela veckan.

Ah, detta med att glÖmma stänga av billyktorna, det har jag varit med om flera gånger. Ett av det värsta som kan hända när man bor på landsbygden och är totalt beroende av bilen. Jag säger ett av det värsta fÖr det allra värsta är att upptäcka att batteriet plÖtsligt dÖtt utan någon som helst anledning, trots att man varit ute och kÖrt omkring utan några problem. Det hände mig och min man härom dagen då vi på hemvägen från stan beslÖt oss fÖr att ta en titt på havet och parkerade bilen i vår närmsta fiskeby. Vi stod och beundrade utsikten under några minuter, gick in i en mataffär och kÖpte en äppelpaj och gick sedan tillbaka till bilen. När min man skulle starta bilen hände ingenting. Han gjorde om fÖrsÖket utan resultat. Batteriet hade dÖtt!

Efter många om och men och hjälp från andra samt lång resa fÖr att infÖrskaffa ett nytt batteri, fick vi till slut hem min bil.

Det visade sig sedan att en s.k. battericell gått sÖnder, hur det nu gått till.

Lillan

Qi said...

bert: Just det, Göteborgsväder när det är som sämst... Det finns bättre varianter, främst sommartid... :-)

matilda: Nä, dom ska bara fungera... ;-)

Lillan: Välkommen, vad roligt att höra från Cornwall! Jag liftade från London till Lands End i Cornwall med min dåvarande pojkvän en sommar på 70-talet. Vilket vackert landskap! Glömmer det aldrig. Ja, bilar som inte fungerar alls känns så "dumt", ingen funktion alls, utom möjligen vid åska... :-)

Vad roligt att få kommentarer från så här exotiska ställen: Norrland (yes, bert, ;-)), Australien och Cornwall! Bloggeriet är fantastiskt!

Annika&Saga said...

Då skickar jag en exotisk hälsning från Ystad :) Här har solen skinit idag så jag skickar även extra ljusenergi till dig!

Qi said...

annika & saga: Tack för den exotiska hälsningen! Ett soligt Ystad låter fint!

LindaLotta said...

Hur var det nu, vi behöver alla extra ljus den här tiden va?
Det behöver bilarna i ett garage också...

Usch, den var dålig, förlåt. Försökte bara se det från den ljusa sidan... Den var ännu värre...


Kram på dig Qi!

Qi said...

lindalotta: :-)) I morgon ska ag försöka få igång den, får väl ta ut den ur garaget så att den får lite ljusterapi...

Elisabet said...

En kommentare från Ystad ., en till, menar jag ..-)

Krångelbilar är ett eländes-elände!
Vad har du för bil ..?

Jag gissar på ..., en Toyota.

Rätt?

Anonymous said...

Nämen vad roligt att du varit till Cornwall Qi! FÖrutom Lands End vilka andra platser besÖkte ni? Jag kan tala om att Lands End ser mycket annorlunda ut idag än när du var där. Då fanns bara klippor och hav men numera finns det hotell och nÖjesanläggningar fÖr turisterna. Jag är inte ensam om att tycka att utsikten var/är underhållning nog.

Lillan

Qi said...

elisabet: En liten vit Golf har jag... :-)

Lillan: Vi bodde ett par nätter på Bed and breakfast i Penzance. Var runt och tittade på olika ställen, kommer inte ihåg namnen just nu... Tråkigt att Lands End förändrats, håller med dig om att utsikten var helt tillräcklig.

Det Mörka Hotet said...

Ser tyvärr likadant ut här.

Kan dock trösta dig med att jag har Rover - bilmärket som Gud glömde!

Samuel

ROOMSERVICE said...

Hur deprimerande kan Sverige bli? Jo, hur deprimerande som helst :)
Kram på dej :)

Qi said...

Samuel: "Rover - bilmärket som Gud glömde!" Tack jag känner mig redan tröstad :-))

roomservice: Man får leta efter ljusglimtarna... :-)

Panter said...

Surt - ett väldigt bra beskrivande ord. Eländes elände - bilar ska bara fungera!

Eva said...

Här är också Göteborgsväder, snön ( all!!) har smält och det är mörkt och trist. Inne och kura väder varje dag.Det är bara att hålla ut och tända ljus i allt mörker.