2006-11-17

Lite låg...


... är jag den här veckan. Det är därför jag inte skrivit så mycket. Efter konsultation med min läkare har vi kommit fram till att jag ska göra ännu ett medicinbyte. Och det är ganska jobbigt att börja om igen. När jag är så här låg undrar jag hur det ska bli, om jag nånsin ska må bra igen, om jag kommer att kunna arbeta igen, om jag alltid måste äta dessa mediciner med alla biverkningar som de medför...

16 comments:

Bloggblad said...

Du kommer igen! Den här helgen är det 5 år sen jag gick in i väggen med dunder och brak. Livet är inte så hektiskt som förr, men det funkar. Håll ut!
Kram
Marianne

Anne-Maj said...

Kramar till dig. Ibland tycker man att det finns ingen ände på eländet. Men...Tänk på dig, var egoist! Jag fick rådet flera gånger. Kram

Annika&Saga said...

Stor kram till dig!!!

JULIE K said...

Nei det blir inte så for alltid. Jag lovar. Gikk også på medisin ett tag, men slutade i fjor. Iblant kjennes det så at man inte vil klara av något mer, men du vil det. Bra at du provar ny medisin, nær man hittar den som passar en vill den hjelpe mycke over en periode. Kram fra en som forstår : )

Elisabet said...

Och här kommer bara en enda stor varm kram!

Elisabet said...

Och här kommer bara en enda stor varm kram!

Pocahontas said...

Qi, får du biverkningar - är det någon stark medicin du får. Låter inte bra.

Jag har ju serotonin-tabletter nu som "livräddar" mig från de jobbigaste mörkerreaktionerna och så har jag ljuscaféet i Hornstull.
Tänkte nu i höst be om en remiss till ljusrummet på Karolinska - men det är så lång kö av folk som mår mycket värre än jag och är helt deprimerade.
Så jag lapar solljus så fort jag kan och äter fisk varannan dag + vitlök varje dag:)+ avocados och gröna grönsaker + morötter.
Känner mig som en hälsokock ibland.

Hoppas du får en medicin som inte ger biverkningar att du mår illa av dem.

Qi said...

Tack för alla kommentarer. Jag har haft stora problem med blogger idag, har inte kommit in i min blogg och kan inte lägga kommentarer annat än "anonymt". Nu har jag kommit in via explorer igen, men efter att ha haft firefox ett tag så känns det lite konstigt.

LindaLotta said...

Tänk om kunde sluta oroa sig för morgondagen, bara få vara just här och nu.
Men det är inte så lätt och speciellt inte om man inte alls mår bra...
Tänker mycket på dig Qi.
Stor varm kram från Mig!

Eva said...

Medicin behövs ibland, jag vet, de kan vara ett "lyft" periodvis. Det tog lång tid för mig att acceptera dessa serotoninhöjare men vet, efter dessa år, att denna årstid behövs de. Och slipper man biverkningar ger de ett mkt drägligare liv. Att slippa kämpa med tungsinthet gör ju livet betydligt lättare att leva. Jag hoppas den nya medicinen ska funka för dig så att du får må bra. Kram till dig!

Qi said...

lindalotta: Tack för din omtanke, jag vet att du också har det jobbigt just nu. Kram!

eva: Jag tror att medicin kan hjälpa, men det finns så många olika, det gällar att hitta den som passar bäst. Kram tillbaka till dig!

markisen said...

en kram till dig i höstmörkret, har också tragglat med mediciner, panikslutat pga biverkningar och det blev ju inte heller bra... och så tillbaka igen med nya tag som trots allt har hjälpt, det blir ju ljusare - kram igen

Översättarhelena said...

Jag säger som jag alltid säger: Har du fått din sköldkörtel kollad? Se annars genast till att få det genast. Det är ett enkelt blodprov. Om t.ex. antidepressiva inte fungerar eller hjälper som de ska kan det vara så att man har en underfunktion i sköldkörteln, d.v.s. för låg ämnesomsättning. Det är jättevanligt, särskilt bland kvinnor!

Qi said...

markisen: Tack för dina förstående ord och att det finns hopp om att hitta "rätt" igen!

översättarhelena: Jag har en, sedan 5 år tillbaka, konstaterad underfunktion av sköldkörtelhormon och medicinerar för det. Men det kan ju vara dags att prova om man behöver ändra doseringen? Skall ta upp detta med min läkare. Tack för ditt tips och din omtanke!

Strumpstickan said...

Det är jobbigt med mediciner och att byta är inte kul, men hoppas de nya blir bättre och att du kommer må bättre!

Det är trist att behöva medicin men tänk så jobbigt det vore att inte kunna få tag i något som hjälper så ta det som finns, det är värt mycket att få må bättre...

Kram!

Översättarhelena said...

Jaså, du är också hypo! Här har du en till. Jo, det där med doseringen är ju knepigt. Själv måste jag ligga på en lite för hög dosering (enligt provvärdena), för annars blir jag seg som kall havregrynsgröt.