2006-11-02

Pocketböcker

Älskade, lästa, rekommenderas...


Väntar på att bli lästa!

Inspirerades av Magnus i Amsterdams hög med pocketböcker som väntade på att bli lästa. Plockade ihop mina egna olästa, av någon anledning utspridda över hela lägenheten, och hittade då även mina mest älskade som jag gärna vill rekommendera. Håll till godo!

Om ni klickar på bilderna så ser ni titlarna tydligare.

17 comments:

Panter said...

Skönt att se fler med stora högar. Det är ändå lockande och inte stressande, de ligger där och väntar, böckerna, tills jag har tid. Känns bra.
Vad läser du just nu?

Annika&Saga said...

Jag vill också!!!!!!! Ska göra likadant när jag kommer hem =)
Bland dina favoriter älskar jag också Fossum, Siri (efternamnet kommer jag aldrig ihåg...) och naturligtvis Fredrikssons böcker!

Bland de du ska läsa finns det också många godbitar!

Jag älskar att läsa och jag föredrar pocket. De är dessutom så snygga i bokhyllan =)

londongirl said...

Jag ser att vi delar läsupplevelser här. Visst är det skönt att ha en del böcker som ligger och väntar. Man vet att man alltid har någon att ta till. Så gör jag också, köper på mig några åt gången. Vill aldrig vara utan något att läsa.

Pocahontas said...

Ja där finns en del av mina favoriter ser jag.... Kul att få kika i bokhyllan din:)

LindaLotta said...

Men så härliga bokhögar!
Jag älskar böcker och har ett begär som knappt går att hejda ibland. Inför sommar och vinter storhandlar jag, 30-40 böcker. Däremellan slinker det ner någon bok i veckan.
Ja, jag vet... Jag är hopplöst förälskad!

JULIE K said...

Vet du, jag har det også sånn. Jag har egne hyller til bøcker som ikke er lest. Og varje gang jag ser på disse hyllene, blir jag jætteglad over at disse bøckene har jag framfor meg : )

Det Mörka Hotet said...

Det är ju hur mycket som helst: hur hinner du med?!

Samuel

bert said...

Halvbrodern av Lars Saabye Christensen, är en av de bästa böcker jag läst.

Jag har också en oläst hög. Men inte så där snygg. Ännu!

:-)

Eva said...

Jag har inte en enda bok som ligger och väntar, tyvärr. Skulle verkligen behöva det nu. Det får kanske bli en tur till bibblan.

Qi said...

Panter: Jag har alltid flera olika böcker på gång. Bodil Malmstens senaste är en, Linda-mordet av Leif G W Persson en annan.

annika&saga: Fossum hittade jag för ca tio år sedan, har nog läst alla hennes böcker. "De galnas hus" är min favorit som jag läst flera gånger. Siri Hustvedt upptäckte jag för något år sedan. "Vad jag älskade" är så fantastiskt bra skriven...

londongirl: Jo, det är skönt att ha en del böcker på lager att "ta till" beroende på vilken typ av litteratur jag är sugen på.

Inkan: Jag tror att det vore väldigt kul att se vilka absoluta litteraturfavoriter du har. Vissa framgår ju av din blogg, men kanske har du något annat tips i bakfickan?

lindalotta: Samma med mig! Litteraturen är den enda förälskelse som aldrig går över, utom möjligen i ren kärlek... ;-)

Julie: Olästa böcker är en rikedom...

Samuel: Ja, som du ser så hinner jag inte med allt... :-) Skämt åsido, jag är sjukskriven och har en del tid...

bert: Halvbrodern är verkligen en höjdare! Överhuvudtaget är jag väldigt förtjust i norska författare. Jan Kjaerstad är en annan favorit, han skriver så bra att jag ibland ryser av välbehag... :-)

eva: Du har ju mycket annat att läsa i och med dina studier men det är ju inte samma sak som med det skönlitterära som man bara läser för att man har lust.

Elisabet said...

Oj, så roligt .., som att hälsa på hemma hos dig och ja, lite som att du gläntar på en dörr till dig själv, mer andligt.

Tack för titten!

Nästan alla mina böcker blev kvar i huset. Nu fyller jag på igen .., sakta .., sakta.

Qi said...

elisabet: Jag hade något fel på min blogg igår, kunde varken kommentera eller lägga in inlägg.

Ja, böckerna säger mycket om vilka vi är, vad vi tycker om och hur vi tänker... ;-)

Celia said...

Tack för titten. Håller med andra kommenterare om att det är roligt att se andras böcker. Böcker är makens och mitt gemensamma intresse och vi har en liten samling som vi kallar vårt bibliotek. Det är så härligt när man har läst klart en bok och kan kolla bland sina egna vilken man ska välja nu. Och vänner och bekanta tycker det är jätteroligt att gå och titta bland titlarna, precis som de gör bland musiktitlarna. Så visst är det väl så - våra bok- och musiktitlar öppnar upp för tolkningar...

SKRIVKRAMP said...

Kära nån, tyckte du så mycket om Jan Kjaerstad-trilogin, är chansen stor att du tycker ännu mer om hans "Tecken till kärlek". Den har allt det som gjorde trilogin så bra och ingenting av det som gjorde den så överlång och bitvis tjatig.

Njut!

Qi said...

celia: Ja precis så är det,ganska spännande att se vad folk läser och tycker om. man kan ju tycka helt olika om samma bok...

Hej skrivkramp och välkommen: Jag har läst "Tecken till kärlek", älskar den och har även den fast inbunden, det var därför den inte kom med bland pocketsamlingen. Vad gäller Kjaerstad-trilogin så tyckte jag det var otroligt fascinerande att läsa om samma skeende ur så olika synvinklar. Det finns inte en sanning, det finns lika många sanningar som tolkare...

AMber said...

Vad roligt att kika i dina hyllor! Har ännu inte läst "På spaning...".

Ser att du har flera Inger Edelfedt - hon har skrivit en bok till min son när han var tre år: "JA-trollet och NEJ-trollet". Längst fram står det att den är skriven till Samuel. Läs den, den är härlig!

Qi said...

amber: Jag gillar Inger Edelfeldt jättemycket! Hennes "Svarta lådan" läste och grät jag mig igenom. Kände igen så mycket! Roligt att hon skrivit en bok inspirerad av din son. Skall kolla på biblioteket, har inte läst några av hennes barnböcker.