2007-04-26

Det är mycket nu...

Jag har inte skrivit något här på ett tag. Det har varit mycket annan verksamhet, det mesta rörande min rehabilitering.

Denna veckan har jag startat med gymträning. Som ett led i rehabiliteringen får alla i kommunen som är långvarigt sjukskrivna träna på ett gym under ledning av sjukgymnast. Två gånger i veckan får man gå, under fem veckor. Jag har aldrig tränat på gym tidigare, hade en massa fördomar att det bara var en massa utseendefixerade rika människor som gjorde det. Det är det inte kan jag konstatera nu. Och jag är positivt överraskad att det är så kul. Träningen behövs så innerligt väl, det finns ömmande muskler som jag nu tränat som jag inte hade en aning om att jag hade... En annan sak är att det finns stora speglar överallt på gymmet. Det är konstigt, i speglarna hemma tycker jag att jag ser ungefär likadan ut som jag gjort de senaste åren. I speglarna på gymmet ser jag väldigt tydligt att jag gått upp 10 kilo de senaste fem åren. Och jag ser precis var kilona sitter, inte snyggt om man säger så...

Igår, onsdag, min enda lediga dag den här veckan, var jag hos frissan. Jag njuter verkligen av att gå dit och bli ompysslad av min frisör. Läsa tidningar och diskutera frisyrbyte. Håller på att byta frisyr från riktigt kort till lite längre. Får se hur länge jag står ut...

Och utanför blommar det för fullt och fåglarna sjunger...

11 comments:

Bloggblad said...

Ser ut precis som en bild jag hade förra våren... fast i år har jag satsat på gula - men det blir ingen bild!

Jag ler åt att du skriver "min enda lediga dag" - jag känner igen det från när jag var tjänstledig i två år. Jag tyckte att jag hade fullt upp och kände mig väldigt sällan ledig.
Bra att du kommit igång med gymet! Det har inte jag - vi har ett på jobbet, men jag har ... "inte hunnit"? passar det? Massagestolen intill lockar mer, och efter den behöver jag inte duscha. Men nästa vecka, DÅ tänker jag... hm... kanske... eventuellt... Vi har inga speglar!

Det Mörka Hotet said...

Ha, ha, ha: förlåt, men jag har också ca 10 kilo extra!

Kanske borde vi gå och träna ihop?!


Samuel

LindaLotta said...

Vi är nog många som skulle må bra av att röra oss lite mer än vad vi gör. Men det är det där steget, det första, som är så tungt.
Du verkar ha fullt upp nu.
Känn efter att du orkar...
Var rädd om Dig. Kram

qi said...

bloggblad: Så som du beskriver alla ursäkter, sån är jag med. Men ibland så tar jag mig i kragen och får gjort mycket som legat och väntat länge.

Samuel: Ja, det är bara att haka på, jag är redan igång... ;-)

lindalotta: Ja, jag behöver tänka mig för känner jag, den här veckan har nästan varit för mycket... I kväll är jag rejält trött... Ska vila i helgen. Tack för din omtanke, kram och ha en lugn och skön helg du med!

Evas blogg said...

Åh vad det låter härligt! Jag skulle också verkligen behöva några träningspass i veckan, efter en mkt stillasittande vinter! Men nu hoppas jag på jobb i trädgården, det är också bra träning. Hoppas du kan pusta ut nu under helgen!

Maria Byström said...

Ååååå, vad mycket bra saker som du tar dig för. Träning & frissa och blommor därtill!

Underbart!

Elisabet said...

Det låter härligt det där .., som att du har börjat vandra på en liten stig som känns bra. Och soligt är det också.
Ack, att man hade bott i din härhet, så hade jag gärna gjort dig sällskap.

Det känns dumt att gå nånstans ensam när man inte kan ..

Matildas fikarum said...

Men Qi, hur byter man från en korthårig frisyr till längre genom att gå till frissan? Har du skaffat förlängningar?

qi said...

eva: Ja, jag pustar ut i helgen... Ganska trött är jag, inget är inplanerat för helgen, är hemma här och går omkring och "är".

maria b: Ja, det är bra saker. Och roliga framför allt. Men, som jag skrev till eva, jag blir tröttare än jag trodde.

elisabet: Vad roligt det hade varit om du bott lite närmare... Men jag hoppas att jag kan hälsa på dig i sommar!

Matilda: Nä, inga hårförlängningar :-)! Men för att på en snygg längre frisyr, på sikt!, så får man klippa på speciellt sätt, hmm..., spara håret på hjässan och klippa mer i nacken t ex... Vad svårt att förklara, men jag tror du förstår, tror faktiskt du förstod innan jag förklarade, du bara retas... ;-)

Matildas fikarum said...

He he, ja retas är jag bra på.

loppispoppis said...

åååh, jag behöver också gå till frissan. Du ser fin ut. =)