2008-07-31

Vad ska hända nu...

Jag följer reprisen av den fantastiska dokumentärserien "En fri kvinnas bekännelser". Missade den när den gick förra gången, den sändes för sent på kvällarna för att jag skulle orka hålla mig vaken. Men nu är jag med! Just nu grubblar Jennifer, hon som gör filmen, på hur det skulle vara att ha barn. Kommer det att påverka hennes frihet? Naturligtvis, men vad missar hon om hon avstår? Frågor som kvinnor ställt och ställer sig.

Om du missade den förra gången ta chansen och se den. Torsdagar kl 20 i tvåan.

4 comments:

carulmare said...

Jag har faktiskt sett den. Den fanns på nätet, i samband med att de sände den förra gången. Den var faktiskt bra! Tänk vad hon förberedde sig! Förr i världen var barn något som man bara fick, kanske skulle man kunna säga att de kom med storken för föräldrarna också? Men Jennifer, hon reser runt i världen och intervjuar kvinnor av alla de slag... ja, och så pratar hon ju med sina föräldrar också. Men hur gick det till sist? Tänk det har jag glömt. Det var i alla fall många intressanta samtal om relationer...

qi said...

carulmare: Samtalen är fantastiska! Så många kloka kvinnor hon pratar med. Och hennes funderingar om kvinnors villkor.. Ganska sent i livet kom jag fram till att en stor del av det som styrt mig i mitt liv varit grundat i den sk könsmaktsordningen. Utan att jag var speciellt medveten om det. Jag tror att det gäller många i min generation. Det här att man ska träffa "den rätte"! Att det var det livet handlade om... Men, men, nu har jag lärt mig att det finns så mycket mer, t ex konst och eget skapande.

Elisabet said...

Detta var bland det bästa jag någonsin har sett i tv! Jag var alldeles ... inutivarm efteråt .., så mycket värme och glädje och klokskap hos de kvinnor som hon mötte och jag upplevde en slags ..., ja, systerskap, så kändes det verkligen.
Den serien gjorde mig starkare, som kvinna.

qi said...

Elisabet: Jag vet att du skrev om den när den visades tidigare, men det var på den tiden som jag slocknade tidigt så jag missade den alltid. Jag blev så glad när jag jag läste att den skulle komma i repris. I perspektiv av mitt eget liv väckte gårdagens avsnitt många tankar hos mig..