2009-01-31

Typisk lördag


Sover två timmar längre än övriga vardagar.
Läser tidningen länge.
Larvar omkring i pyjamasen till framemot halv två ungefär.
Tvättar ett par tvättar.
Hänger ett par tvättar.
Läser i någon av alla böcker som finns i läshögen. Länge.
Kollar bloggar. Länge.
Spindelharpan. Länge.
Funderar på att dra igång något av alla utrensningsprojekt jag har, t ex i garderob eller förråd.
Skjuter upp alla projekt till i morgon, söndag, då jag också är ledig och säkert mycket mer sugen på att ta itu med det.
Funderar på om jag ska gå ut.
Skjuter upp alla promenader tills i morgon, söndag, då jag också är ledig och säkert har mycket mera lust för det.
Samlar ihop alla tidningar, kartonger, glas och plastartiktar som ska till återvinningen. Ställer allt i hallen för att bära iväg dem i morgon, söndag, då jag är ledig och ändå ska ut och gå.
Funderar på att städa men ser nu hur mörkret faller och det börjar bli dags för att göra middag, så jag skjuter upp det till en annan ledig dag.
Lagar mat tillsammans med sonen. Köttfärsbiffar och potatis.
Gör om lite i bloggen. Nöjd.
Skriver ett inlägg. Detta.

Så långt min lördag. Jag är rätt nöjd faktiskt. Hur har ni det?

8 comments:

Annela said...

Det låter som en underbar lördag, och så bra att du är ledig i morgon, så du kan göra allt det andra.

Bloggullet said...

Det är ungefär som här då, uppskjutet till imogon eller någon annan lämpligare dag. Att sortera har jag också lust med, dock antar jag att krafterna till det kommer till våren. Skönt att bara slappa en dag och göra lite vad som faller en in.
Kramar

Anonymous said...

Hej Qi!
Smålänningen här.Verkar som om du haft en ¨softardag¨.Såna behövs ibland.Har för första gången varit i Thailand.Står man ut med lång flygresa,så kan det verkligen rekommenderas.Har nyss tagit itu med min resväska.Två tvättmaskiner snurrar redan.Det blir många fler idag,fram till 14.00.Tvättid 7.00-14.00.Ska försöka ta tag i det som ska strykas med.Nu blir det frukost.
Kram !

londongirl said...

Låter som min lördag faktiskt. Jätteskönt var det att ta det lugnt. Bara ett ärende på stan och så hundpromenaderna förstås skiljer våra lördagar åt. :-)
Ha nu en skön söndag också!

qi said...

annela: Ja, det är jubmycket planerat till idag... :-)

bloggullet: Det måste man tillåta sig ibland, att bara vara.. Men jag ska nog ta och sortera lite lätt idag, någon låda eller så... :-)

smålänningen: Det låter som om man får energi av att vara i Thailand.. :-) Pratade nyss via msn med min dotter som är i Indien. Hon hade det så bra, allt var så fint. Hon var i Goa, tydligen en av de rikaste regionerna. Internet är verkligen fantastiskt när det gäller att hålla kontakt över hela världen. Internetkaféer finns ju nästan överallt. Ha en fortsatt fin dag i vintersolen!

londongirl: Jag gör så gott jag kan, söndagen blir nog bra den med, finns massor av saker som jag kan skjuta upp idag med.. :-)

carulmare said...

Det blev fint med bloggvännerna till höger, och lite av deras senaste inlägg... Snällt mot oss också! :) Och intresant att få en snabbtitt på vad som händer i vänkretsen... Jag skall nog göra på samma sätt, bara jag hinner...

Visst känner jag igen mig! Det förstår du ju om jag berättar att det klädesplagg som jag använder mest är mina långkalsonger...

qi said...

carulmare: Det är också bra att så fort någon gör ett nytt inlägg åker den bloggen högst upp i listan. På så sätt missar man inga nya inlägg.

Långkalsonger är underbart! Inget som sitter åt... :-)

Monica Hansen said...

Bara katter kan slappa som katter kan:)

Här finns helt kalorifria bakelser -

http://pennyshouse22.blogspot.com/