2009-06-05

Fredagkväll...


... lite trött. TV:n står på. Ser ett program om Lennart Hellsing som fyller 90 snart. Vilken underbar man han verkar vara...

Jag är svag för poeter. Ordbegåvade män.

Nu är det Woody Allens "Hannah och hennes systrar" på TV. Jag har sett den förut, men det var länge sedan. Har för mig att den är bra. Ska se hur länge jag orkar vara uppe.

TV-kväll, ensam hemma. Någon som har något roligare för sig?

6 comments:

Elisabet said...

Jag tittade också på programmet, men orkade inte med hela .., det kändes på nåt vis så fladdrigt.

Men hela tiden slogs jag av hur färgstark herr H var .. inte bara i kläderna. Har man nånsin skådat en man i så härliga färger?

Jo, ordbegåvade män är attraktiva. På dejtingsidan föll jag pladask för just såna och det var inte alltid lika roligt när man möttes.

Det kan också ha berott på mig.

Elisabet said...

Ps. För att inte tala om hans fru, som - som jag minns det - alltid har haft samma sorts glasögon. Så härligt hon verkar vara! Ds.

qi said...

Elisabet: 52 år har de lev ihop! Och när hon sa ungefär "jag är så glad att jag lever med den här gubben..." och "Han var så vacker när jag mötte honom." Det var han och han är fortfarande vacker. Han är som, kommer du ihåg, Sture Linnér som vi lyssnade på i Sommarprogrammet på radion. Vissa män behåller sin manliga lyskraft hela livet trots att de blir närmare hundra. De fastnar inte i mönster eller åsikter utan är hela tiden intellektuellt rörliga och nyfikna.

Inkan said...

Jag faller också för poeter.
Och inser att jag har haft tur som har några vänner som är poeter. Och som finns kvar som just vänner.

Och tycker att jag hela tiden lär mig något nytt av dessa som kan använda ordet så.

En del av dessa män blir aldrig gamla i själen - om de så är 90.

Sture Linnér ja- jag har precis läst ut hans bok "Mulåsnan på Akropolis" och känner mig fdylld av glädje över den kunskap han förmedlar - vilken berättare!

Elisabet said...

qi: nej, det hade jag glömt, men kommer ihåg det nu .-)

Men du har rätt .., vissa människor - jag tror att det är såna som behåller sin nyfikenhet på livet - känns så ... inte unga, kanske .. men dom har ingen ålder alls.

Dom bara är.
Hela tiden bara är dom.

qi said...

Inkan: Vi har samma smak när det gäller mycket du och jag... :-)

Elisabet: Ja, de bara är. Helt naturliga, och tillsammans med dem så känner man sig lugn. Och, hemma...