2009-02-26

Läste ut den igår...


... saknar den redan. Jag har levt med den här boken i nästan ett halvår. Lars Noréns dagbok som sträcker sig över fem år. Det har varit en läsupplevelse utöver det vanliga. Jag har gått bredvid honom i Berlin och Paris, i New York och framför allt i Stockholm. Jag har varit med honom när han grävt i sin trädgård på Gotland liksom jag har varit med när han grävt i sin inre trädgård. Jag har fått följa honom när han skriver sina pjäser, han arbetar alltid med flera på en gång. Han säger att han är som lyckligast när han skriver. Jag har varit med när han regisserar föreställningar och förstått vilket enormt arbete det ligger bakom en teaterföreställning.

Han har gått ur och in i relationer, lovat och brutit löften, varit deprimerad och euforisk. Han har varit småaktig, elak och egocentrisk. Snackat skit om kända och okända. Men... ibland skriver han så vackert så jag måste markera för att kunna gå tillbaka och njuta igen. Hela boken är poetisk.

Jag har jämfört mitt liv med hans, hans tankar med mina. Känner mig "berikad" efter att jag har läst boken. Jag har inte haft tråkigt en sekund...

2009-02-25

Utmanad...

... igen. Det är Annela som gör det den här gången.

1. 4 TV program jag brukar se: Babel, Project Runway (hurra, det börjar snart igen!), Efterlyst, Det okända (Hmmm varför skäms jag lite för att skriva det.. :-) )

2. 4 saker jag gjorde igår: Jobbade, handlade nya skor, kollade bokrean på Akademibokhandeln, stickade

3. 4 saker jag längtar till: Börja greja i mina små land, sitta ute i solen, att det onda jag har i foten ska gå över så jag kan gå normalt igen, att allt omkring mig som gäller arbetsprövning, sjukpenning och dylikt ska ordna sig så att jag kan känna lugn och balans i tillvaron.

4. 4 saker som står på min önskelista: Att få råd att ha bil igen, att bo kvar i min bostad, kanske åka på semester nånstans. Och fred på jorden.

5. 4 saker jag tycker om att göra: Sticka, blogga, skriva, rita

6. 4 saker jag avskyr: Reklampauser i TV-program, när pendeltåget inte kommer och det är 10 grader kallt, när äntligen pendeltåget kommer efter det man väntat i en halvtimme (och det är 10 grader kallt) och det är så fullt att man får stå upp hela vägen. Krig.

7. 4 saker jag åt i går: SEMLA!!!!, jättestor, smörgås med ägg och kaviar, yoghurt och müsli, äpple

8. 4 bloggar jag utmanar: Inte 4 utan alla som vill...


2009-02-20

Om ni undrar...... varför jag inte skriver här så ofta så ser ni anledningen här intill. Jag har händerna fullt sysselsatta. Ja, med att sticka den här grå toppen alltså. Tunt, tunt garn, smala stickor. Jätteroligt!

Så jag mår bra och mediterar medan jag stickar om hur snygg jag ska bli i sommar i den här. Och då har jag säkert gått ner en massa kilon eftersom jag inte plockar i mig godis och smörgåsar medan jag ser på TV utan stickar i stället!

Bild från Hanne Falkenberg


2009-02-15

Delrapport

Efter att ha kämpat i två veckor med att försöka räkna kalorier och skriva upp allt jag äter och vad är resultatet: Minus 0,3 kilo. Tre hekto. TRE HEKTO! Jag hade hoppats på två kilo. Minst. Inget kul det här...

2009-02-07

Jazz och livet

Jag ser ett reportage på TV om en jazzpianist. Han säger, ungefär, "det är så bra med jazz för om jag råkar spela fel gör det inget utan det kan istället ge en ingång till nya improvisationer."

Som i livet alltså...


2009-02-05

Kampen för födan...... börjar tidigt hos vissa katter...


2009-02-01

Hur i hela friden...


... gick det här till???

Idag tog jag mod till mig (måttbandet som jag mäter midjemåttet med hade blivit så konstigt "uttänjt" och "sladdrigt" på nåt sätt) och klev upp på vågen.

Nu har jag anmält mig till Aftonbladets viktklubb (mindre förödmjukande än Viktväktarna...). Det blir apelsin i stället för semla till mellanmål i eftermiddag. Promenad i stället för fåtöljsittning hela dagen. Ingen grädde i såsen. Ingen sås alls förresten.

Annela, vet du något fik med smalbakelser, jag tänker på fikat i veckan?

Herregud, hur kunde det gå så långt??? Fast det vet jag ju... egentligen...