2008-08-20

Bordet...


... är inte så stort, om man säger så...

Alltså, spontaninköpt på NETTO, i kassakön för ett par dagar sedan. Det heter "wacom", någon som hört talas om det? Och ritbord var kanske att ta i, Pen Tablet kallas det i bruksanvisningen. Liknar mer en tablett än ett bord... Men det fungerar för mina små behov!

8 comments:

Bloggblad said...

Intressant... jag har aldrig sett ett sånt. Och inte heller prövat att rita med datorn öht. Tänk... tänk om jag skulle tycka att det är kul? Inte värt att pröva och få ett intresse till, jag hinner inte med mer...

Ellis said...

Jag är sugen på att skaffa något liknande. Det är så roligt att knåpa ihop egna små kluddar ibland. Inte på din nivå - du är ju konstnär! - men lite streckgubbar i alla fall. :-)

Annela said...

Hur fungerar det???

Inkan said...

Det där verkar vara en spännande maskin....

carulmare said...

Ja, snälla. Berätta hur du gör.... Eller jag kan försöka gissa lite. Du ser inga färger på plattan... eller hur? Plattan är bara till för att göra rörelserna enklare, mera ergonomiska. Du tittar på datorns skärm, medan du ritar på plattan och där ser du hur det blir. men kan du se konturerna på plattan också...? Är den upplyst? - Vad ser du egentligen på plattan...? Det är jag mest nyfiken på.

Läser på nätet att japanska Wacom är det ledande märket för sådana här digitala ritbord (enligt Wikipedia kallas de så, fast de är små). Men de har många andra namn också.

qi said...

bloggblad: Du har så mycket annat roligt för dig, ju... :-)

ellis: Det ÄR roligt!

annela: Man använder pennan som musen och "ritar" med den på den mittersta rutan på ritbordet. Pennan kan även användas precis som musen. När jag ritar använder jag programmet Photoshop CS3. Tack för mail om sidan till wacom!

inkan: Den ÄR kul om man vill rita eller skriva på ett personligt sätt..

carulmare: Du beskriver väldigt bra hur jag gör. Men jag ser inget på plattan, den är inte upplyst utan är egentligen bara en platta som jag för pennan mot. Det är på skärmen, i mitt fall arket i Photoshop, som jag ser resultatet av hur jag för pennan. Tack för upplysningen från Wikipedia!

Det Mörka Hotet said...

Hm, verkar intressant!

Var den dyr? Funderar på att köpa den till döttrarna.

qi said...

samuel: Nej, den var inte dyr, köpte den på Netto för 349 eller 399 kr, kommer inte ihåg vilket.