2008-08-27

Skördetid på Gunnebo

Morötter, squash... tänk om dofterna kunde förmedlas här!T o m det bortrensade är vackert...8 comments:

Bloggblad said...

Fantastiska bilder -visst känns doften!!! Och även fantastiska teckningar. Otroligt så bra du får fram känslor i dina ansikten!

qi said...

bloggblad: Tack! Som jag skrev någon annanstans, känslorna kommer från handen eller kroppen ut till "papperet" utan att passera huvudet...

Anne-Maj said...

Åh! Vi skördar... rödlök, mörötter, bönor.. hoppas på broccoli och pjurolök. Potatis också..Det är fantatiskt när dom blir färdiga. Här arrangerar man bondemarknad varje lördag i sju veckor. Nu på lördag ska jag dit.köpa lite till middag.. det vattnas redan i munnen.....

qi said...

anne-maj: Det är så roligt att skörda! Bondemarknad låter bra, ska kolla om Göteborg har något liknande... Fast, när jag nu tänker efter, vi har ju förstås Grönsakstorget! Året om!

Panter said...

Så vackert och liksom ursprungligt... det där sista lät som en klyscha ;).

cosifan said...

Man får en längtan at göra god mat och lägga in och förvara för vintern på en och samma gång. Fina bilder..... längtar dit.

Det Mörka Hotet said...

Oj, så härligt och det är något jag (också) gillar med sensommaren/tidiga hösten: allt man kan skörda!

qi said...

panter: Jag håller med dig! Ursprungligt. Trygghet. Förundran över vad som kan växa fram ur små frön som behandlas med kärlek och placeras i god jord.

cosifan: Ja, Gunnebo är värt många besök.

samuel: Nu börjar min bästa årstid, hösten med skördar och vackra färger i naturen. Klar luft och inga svettiga värmeböljor.. :-)