2008-08-13

Just nu läser jag....


... denna bok! Och den är bra! Jag klarade inte att ta mig igenom "Frukost på en främmande planet". Inte heller "Friheten"... Så jag var skeptisk till denna. Men, den blev en positiv överraskning. Hans bästa bok är dock enligt mig "Saknaden", den har jag läst minst tre gånger. En formidabel tröst- och sorgebok efter jobbiga separationer!

Ska bli kul att se honom live i november. Unplugged. Konserthuset i Göteborg. Jag har varit på ganska många magiska konserter med Ulf Lundell, fast nu är det länge sedan. Har stora förväntningar..

9 comments:

carulmare said...

Denhär har jag möjlighet att höra på nätet, via ett bibliotek. Det tycker jag är ett trevligt sätt att låna böcker på. Man behöver ju inte tänka på att lämna in i tid. När lånetiden är slut, försvinner boken bara, upp i det blå! :) Men om man vill, så kan man förstås låna den på nytt.

qi said...

Vi har också möjlighet att läsa böcker via nätet. Men det är inte lika mysigt som att ha en bok tycker jag. Detta är den bok som jag läser på bussen och tåget, på väg till jobbet. En gång, dock inte med denna bok, gick bussen mitt framför näsan på mig när jag satt och läste på hållplatsen...

Amber said...

Sedan "Jack", för hundra år sedan ungefär, har jag inte läst något av honom - blev arg över hans kvinnosyn och den ilskan har inte släppt än.

Kanske skulle jag prova "Saknaden", som du skriver så väl om...

Men visst är det ovärderligt med en bra bok på gång!

londongirl said...

Jag har just läst ut den. Jättebra tycker jag! Kan du förstå att man ens kan överleva av så mycket vindrickande som han håller på med den där huvudfiguren i boken? ;-)


Nu fick jag ett boktips också eftersom jag inte läst "Saknaden".
Tack för det!

qi said...

amber: Hans kvinnosyn kan diskuteras (liksom Strindbergs...), men språket är fantastiskt!

londongirl: Huvudfiguren är ju alkoholist, liksom författaren.. Jag har inte läst ut den ännu, får se hur det går för honom.

Annela said...

Vad hände med "Sorrows of an American"?

qi said...

annela: Den ligger här på bordet (som ett dåligt samvete.. ). Det blev för hackigt för mig så jag har "gjort ett uppehåll"...

cosifan said...

Wow!
En del får fina födelsedagspresenter. Vad avundsjuk jag blir. Lundell på scen.... Får väl nöja mig med att läsa boken!
M-l

qi said...

cosifan: Du kan få låna boken!